Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore Nebojša Stefanović i Mevludin Nuhodžićo ocenili su danas u Beogradu da je dobra saradnja policija dve zemlje poslednjih meseci krunisana dobrim operativnim aktivnostima zajedničkih timova.

"Osim akcija koje se sprovode na teritoriji naše dve zemlje, uspeli smo i da zahvaljujući dobrim operativnim saznanjima i međunarodnoj saradnji s kolegama iz drugih država stanemo na put ozbiljnim organizovanim kriminalnim grupama" rekao je Stefanović, a prenosi MUP Srbije.

On je istakao da kriminalističke policije dveju zemalja imaju svakodnevnu operativnu saradnju.

PROČITAJTE JOŠ: Stefanović: Policija i vojska spremne da zaštite građane

"Borbom protiv kriminala, saradnjom u oblasti borbe protiv iregularnih migracija, ali i boljim osposobljavanjem graničnih prelaza i unapređenjem usluga koje pružamo građanima, moramo pokazati da smo dostojni poverenja građana i Srbije i Crne Gore", rekao je Stefanović.

Crnogorski ministar Nuhodžić takođe je istakao da je dobra i kvalitetna saradnja ministarstava dveju zemalja u borbi protiv organizovanog kriminala rezultirala hapšenjima osumnjičenih na teritoriji obe države.

"Sve ove akcije šalju jasnu poruku kriminalcima da neće biti bezbedni i mirni nigde i da će ih pravda dostići. Dobra i kvalitetna saradnja svakako je preduslov da policije budu korak ispred kriminalaca. Složili smo se da institucije i Srbije i Crne Gore imaju snage, kapaciteta i da su odlučne da dobiju bitku sa organizovanim kriminalom:", rekao je Nuhodžić.

MINISTRI POLICIJA SRBIJE I MAKEDONIJE O BEZBEDNOSNOJ SITUACIJI U REGIONU

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Makedonije, Nebojša Stefanović i Oliver Spasovski razgovarali su u Beogradu danas o bezbednosnoj situaciji u regionu kao i o daljem unapređenju saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala.Sagovornici su ocenili da je za očuvanje bezbednosti u regionu neophodna i dobra saradnja ministarstava unutrašnjih poslova dve zemlje, preneo je MUP.

Ministri su razgovarali i o mogućnostima dalje saradnje u oblasti granice i unapređenja infrastrukture na graničnim prelazima, kao i o borbi protiv visokotehnološkog kriminala.