Jubilej Kadinjače organizuju - računovođe

N. J. - J. Ž. S.

05. 03. 2016. u 08:23

Umesto Narodnom muzeju iz Uđica, organizacija obeležavanja 75. godišnjeice bitke na Kadinjači ove godine poverena je privatnoj agenciji „Gelsik”, koja je između ostalog registrovana i za bankarstvo i računovodstvene usluge

Јубилеј Кадињаче организују - рачуновође

ORGANIZACIJA obeležavanja 75. godišnjice bitke na Kadinjači prvi put je ove godine poverena privatnoj ageciji "Gelsik", a ne Narodnom muzeju iz Užica. Ministarstvo za rad je ovaj posao na konkursu dodelilo firmi registrovanoj između ostalog i za bankarstvo i računovodstvene usluge.

Kako kaže Nikola Gogić, direktor Narodnog muzeja, niko im nije pojasnio kriterijume po kojima je odluka doneta, s obzirom na to da su oni dali najnižu ponudu.

U Ministarstvu rada odgovaraju da oni godišnje organizuju 24 državne ceremonije i da se prijavljuju firme koje se bave organizacijom ceremonija.

- "Gelsik" je registrovan pod šifrom koja mu dozvoljava da se bavi i ovim poslom - kažu nadležni. - Konkurs je zaključen i niko se nije žalio ni u zakonskom roku predviđenom za to, a ni posle.

Ministarstvo je za organizaciju jubileja opredelilo 660.000, a Narodni muzej je konkurisao sa najnižom ponudom od 634.000 dinara. Na nadmetanje je stigla 81 ponuda.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Duškko

05.03.2016. 10:45

"...Rođena zemljo, jesi li znala— tu je pogin'o bataljon ceo;crvena krv je procvetalakroz snežni pokrov, hladan i beo.Noću je i to zavej'o vetar.Ipak, na jugu vojska korača:Pao je četrnaesti kilometar,al' nikad neće — Kadinjača!"

Kamenorezac

05.03.2016. 14:33

Ovakvi spomenici su naša istorija, pošto ih danas ne podižemo, to znači da su nam naši dedovi i očevi ipak ostavili koliko-toliko život u miru.

srbo

09.03.2016. 08:42

zašta bre 634000.nek to komunisti plaćaju iz svog džepa dokle više pljačklaju ovu državu.dokle više da se plaćaju te tzv boračke organizacije a oni to ostavili svojim mladjim da i dalje mažnjavaju pare od države.kome onda vučić priča da nema para,pa naravno kad se bacaju tamo gde ne traba.svak svoje proslave neka plaća iz svog džepa.