Pouzdanost, dugotrajnost i visok nivo bezbednosti tradicionalne su karakteristike "Tojotinih" vozila koje posebno dobijaju na značaju pri izboru vozila za javni taksi prevoz.

Hibridni pogon izdvaja se niskom potrošnjom goriva i malom štetnom emisijom, ali i nižim troškovima održavanja i eksploatacije.

Pročitajte još: Prva električna Honda na evropskim putevima (VIDEO)

U svetlu usvojene Uredbe Vlade Srbije u vezi sa subvencionisanom obnovom voznog parka, taksi prevoznici iz Srbije pokazali su posebno interesovanje za vozila iz "Tojotine" game. Ova vozila uveliko su se dokazala tokom eksploatacije u okviru javnog taksi prevoza širom sveta, od Azije, Australije, Južne i Severne Amerike do Evrope, gde su iz godine u godinu sve prisutnija na ulicama najvećih gradova. Visok nivo pouzdanosti i bezbednosti, niski troškovi održavanja, mala potrošnja goriva i niska štetna emisija posebno su istakli hibridne modele za obavljanje delatnosti Taksi prevoza u dominantno urbanim sredinama.

"Tojota Srbija" pripremila je posebnu ponudu za taksi prevoznike u okviru koje se nalazi više različitih modela, s prilagođenom opremom i detaljima prema najčešćim zahtevima i potrebama taksi prevoznika.

Ponuda kreće od modela "korola sedan" s benzinskim motorom od 1,6 litara (97 kW / 132 KS) i šestostepenim manuelnim menjačem, koji u paketu "Terra Taxi" košta 14.990 evra. Najjeftiniji hibrid u okviru "Taksi ponude" je "korola turing sports 1.8 HSD "Terra Taxi" (90 kW / 122 KS) sa standardnim CBT menjačem i cenom od 21.990 evra. Taksi prevoznicima su na raspolaganju i druge "Tojote", od atraktivnog "C-HR" i "prijusa" koji dominira evropskim taksi flotama, do modela "kamri" koji se ističe snažnim hibridnim pogonom od 2,5 litra i 218 "konja".

Taxi prevoznicima namenjena je posebna sekcija na zvaničnoj internet stranici "Tojote Srbije" (www.toyota.rs / posebne ponude / ponuda za taksi prevoznike), a detaljne informacije zainteresovani mogu da dobiju i u ovlašćenim prodajno-servisnim centrima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Čačku.