Počeo izbor za automobil godine u Srbiji: Titula stiže na Sajmu

V.N.

22. 01. 2020. u 22:41

Почео избор за аутомобил године у Србији: Титула стиже на Сајму

Foto promo

Za titulu Automobila godine, ali i Eko - automobila 2020. boriće se vozila koja su se na našem tržištu pojavila u periodu od prošlogodišnjeg do ovogodišnjeg salona automobila
TRADICIONALNI izbor za "Automobil godine u Srbiji 2020." koji organizuje Asocijacija automobilskih novinara Srbije u saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika novih autiomobila i delova zvaničmno su počeli juče saopštavanjem članova ovogodišnjeg žirija.

Za titulu Automobila godine, ali i Eko - automobila 2020. boriće se vozila koja su se na našem tržištu pojavila u periodu od prošlogodišnjeg do ovogodišnjeg salona automobila.

Upravo će laskava priznanja i biti dodeljena na početku predstojećeg BG kar šoua koji se održava od 19. do 25. marta ove godine.

- Ove godine biraćemo "Automobil godine 2020." ali i "Eko auto godine". Proglasićemo i najboljeg "pi-ara" Uvoznika, ali ćemo dodeliti, već tradicionalne nagrade za fotografiju i tekst koje nos ime našeg prerano preminulog kolege Ivena Katunca- kaže predsednik žirija Asocijacije automobilskih novinara Srbije Aleksandar Tucaković.

Žiri, koji će uskoro objaviti i širi spisak ovogodišnjih kandidata radiće u sastavu Aleksandar Tucaković, predsednik žirija (RTS), Petar Živković (Novosti),Mladen Radulović (Kurir),Aleksandar Uglješić (Dmotion), Srđan Predojević (TV Prva),Nikola Radulović (Auto TV edišn), Vladica Šljivić (Plamrejs),Nebojša Lindić (Kar fešn) i Miljan Terzić (Auto Bild).

PROČITAJTE JOŠ: Nastavljen trend rasta kupovine novih automobila: U Srbiji prodato 10 odsto kola više nego 2018. godine, “škoda” bez premca

Prošle godine titulu a"Automobil godine 2019." osvojio je "pežo 508", a nagradu je uručila ministarka saobraćaja i građevine dr Zorana Mihajlović.

Foto promo


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije