Opel se vratio u Rusiju! Prvi modeli nemačkog proizvođača automobila iz Riselshajma su stigli u prodajne salone odabranih dilera u najvećim ruskim gradovima. Kupci u najvećoj zemlji na svetu već mogu da naruče bestseler SUV - "opel grandland X" i nanadmašno praktičnu, "zafiru lajf".


"PSA grupa" počela je regularnu proizvodnju modela "zafira lajf" u svojoj fabrici u Kalugi, oko 200 kilometara jugozapadno od Moskve. Transporter "opel vivaro" za lokalno tržište će takođe sići sa proizvodnih traka u Kalugi početkom 2020.

- Značajan rast našeg profitabilnog izvoza je jedan od ključnih stubova našeg "PACE!" kompanijskog plana.Povratkom u Rusiju, pravimo dodatan napredak na ovom području - rekao je izvršni direktor Opela Mihael Lohšeler - Postepeno ćemo povećavati naše prisustvo u zemlji tokom narednih godina. Ovo znači da ćemo ponuditi širu gamu proizvoda. U narednim godinama, biće najmanje po jedno veliko predstavljanje "Opela" godišnje. Kao i na svakom tržištu, naš glavni prioritet je da rastemo profitabilno, a da zadovoljstvo kupaca bude na visokom nivou.

Posle godina koje su zbog ekonomske krize iz 2008. bile period u kojem se poznati nemački brend nije nalazio na sve zahtevnijem ruskom tržištu, sa da su se sve "kockice složile" pa je povratak ovog auto-giganta bio i očekivan.


Foto: Promo


PROČITAJTE JOŠ: BOGATA TRADICIJA KOMPANIJE "OPEL": 120 godina proizvodnje automobila

- "Opel" se vraća u Rusiju i ovo je fantastičan povratak. Benefit je da smo u mogućnosti da koristimo fabriku u Kalugi i da proizvodimo lokalno od samog starta. Srećni smo što možemo da ponudimo ruskim klijentima kompetitivan proizvod visokog kvaliteta koji je zasnovan na nemačkom inženjeringu - rekao je Pol Vilkoks , izvršni direktor za region Evroazije.


Foto: Promo


Nemački brend ima dugu tradiciju i odličnu reputaciju u Rusiji. Sa svojim povratkom na rusko tržište, Opel će ojačati prisustvo PSA Grupe u regionu Evroazije. Rusija je veliko, strateški bitno i atraktivno tržište sa mnogo potencijala.


Foto: Promo