ŠKORPION KAO VINO: Legendarni brend Abart proslavio 70. rođendan

P. Živković

16. 10. 2019. u 12:54

ШКОРПИОН КАО ВИНО: Легендарни бренд Абарт прославио 70. рођендан
I dan danas, kada gradskim ulicama prozvrji "500 abart" nema toga ko se ne okrene

MAGIČNA reč u svetu automobilizma glasi: Abart! Generacije srpskih šmekera su sanjale da u "abartovanoj fići" čuda čine na Ušću, Beranovcu, Mišeluku, Grobniku...

I dan danas, kada gradskim ulicama prozvrji "500 abart" nema toga ko se ne okrene. "Ljuta papričica" na točkovima, neprevaziđeni statusni simbol.

Pročitajte još: "Alfa Romeo" ponovo na čuvenom reliju "1.000 Miglia" (FOTO)

Rođendan, 70. po redu "Abart" je proslavio na svoj način. Skupom obožavaoca "škorpiona". Na "danima Abarta" u Milanu (Italija) okupilo se više od 5.000 ljubitelja ovog brenda što predstavlja i najveći skup "Abarta" u istoriji.

Više od 3.000 "Abarth" vozila i 3.500 probnih vožnji nove game sa imenom "70 Anniversario" (70. godišnjica) je nešto što će se pamtiti i prepričavati.

Pročitajte još: Kreće novi "Nisan džuk"

Šlag na torti bila je i svetska premijera modela "Abarth 695 70 Anniversario", ograničene serije sa novim prepoznatljivim spojlerom koji se može prilagođavati, a koji podseća na legendarnu trkačku istoriju "Škorpiona".

Limitirana serija je očarala sve učesnike sa novim prilagodljivim spojlerom, zelenom "Monza 1958" bojom i "Campavolo grey" elementima, odajući počast svetu trkanja i istoriji "Škorpiona".

Pozornica za "Dane Abarta 2019." je bio MIND (Inovativni distrikt Milana), gde je postavljena staza za trkanje duga tri kilometra, koja ima uzbudljivo smenjivanje pravaca, krivina i šikana. Adrenalin je bio na maksimumu za fanove, koji su mogli da voze svoja sopstvena "abartovana" vozila po gradskoj stazi, isprobaju novu "Abarth 70 Anniversario" gamu i oprobaju se kao suvozači u vozilu "124 Rally" pored jednog od vozača Abart tima. Za ovu zadnju aktivnost, napravljena je specijalna staza kako bi se iskusile performanse moćnog modela "Abarth 124 Rally", pobednika FIA R-GT kupa drugu godinu zaredom. Bebzrojne ponuđene aktivnosti su obeležile dvodnevni događaj, sa sjajnom muzikom koju su puštali di-džejevi na glavnoj bini, bilo je nečega za fanove svih uzrasta: egzibicija vratolomija sa BMX motorima, izložba vozila koja stoje iza istorije brenda "Abart", nova "Abart" gama, gejming zona za mlade ljude i prostor za decu, kao i čas bezbedne vožnje sa "Abarth" instruktorima i modelom "595" sa posebno podešenim zaštitnim pločama.

Održan je "On line Abarth day" u isto vreme kada i skup u stvarnom svetu u MIND distriktu sa preko 1.000 objavljenih sadržaja, počevši od predstavljanja modela "Abarth 695 70 Anniversario", prvi put istovremeno širom Evrope putem "Facebook Premire", što je stiglo do preko 140.000 ljudi. Onlajn zajednica je učestvovala sa preko 90.000 "lajkova" i komentara na društvenim mrežama. Najnoviji dodatak "Abart" gami je pregledan 120.000 puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije