Akcionari Nisana izglasali smenu Gosna

Tanjug

ponedeljak, 08. 04. 2019. u 23:33

Акционари Нисана изгласали смену Госна

Foto EPA

Akcionari japanskog Nisana izglasali su danas smenu dugogodišnjeg predsednika Karlosa Gosna, koji je suočen sa optužbama za finansijske malverzacije

Akcionari japanskog Nisana izglasali su danas smenu dugogodišnjeg predsednika Karlosa Gosna, koji je suočen sa optužbama za finansijske malverzacije.

Odluka o smeni Gosna, koja je bila očekivana, ispraćena je aplauzom od preko 4.000 akcionara okupljenih u jednom hotelu u Tokiju na trosatnoj vanrednoj skupštini akcionara, prenosi agencija AP.

Glasovi ostalih akcionara dostavljeni su nešto ranije.

Uoči glasanja, izvršni direktor Nisana Hiroto Sajkava izvinio se deoničarima zbog skandala u kompaniji i zamolio ih je da odobre Gosnovu smenu.

PROČITAJTE JOŠ - Šef moćnog "Nisana" u pritvoru

Akcionari su, takođe, odobrili da Žan-Dominik Senar, aktuelni direktor francuskog Renoa, partnerske kompanije Nisana, zameni Gosna na poziciji predsednika kompanije.

Reno poseduje 43 odsto akcija u Nisanu.

Senar, koji je predstavljen akcionarima na kraju sastanka, zahvalio im se i obećao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da održi dobre performanse kompanije.

"Posvetiću svoju energiju da poboljšam budućnost Nisana", rekao je Senar.

Gosn je optužen za falsifikovanje finansijskih izveštaja tako što je prijavljivao manje prihode od onih koje je primao. On demantuje optužbe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije