Čuvena fotografija NLO - falsifikat

Tanjug

27. 07. 2011. u 14:39

Fotografija neidentifikovanog letećeg objekta snimljena u Belgiji pre više od 20 godina i koja je postala simbol potrage za vanzemaljskim životom je falsifikat, priznala je osoba koja je učestvovala u njenom pravljenju

BRISEL - Fotografija neidentifikovanog letećeg objekta snimljena u Belgiji pre više od 20 godina i koja je postala simbol potrage za vanzemaljskim životom je falsifikat, priznala je jedna od osoba koja je učestvovala u njenom pravljenju.

"Mnogo toga možete učiniti sa tako malo. Uspeli smo da prevarimo sve sa jednim komadićem polistirena",izjavio je u televizijskom intervjuu jedan od falsifikatora koji se predstavio samo kao Patrik i koji je u to vreme imao 18 godina.

"Napravili smo maketu od polistirena, ofarbali je i onda smo je obesili u vazduhu. Zatim smo snimili fotografiju", rekao je on za televiziju RTL.

Fotografija snimljena 1990. nazvana "Fotografija iz Peti-Rešena" postala je senzacija pošto je objavljena širom sveta i povezana je sa periodom poznatim kao "belgijski NLO talas" koji je karakterisala čitava serija viđenja NLO-a iznad ove evropske zemlje između 1989. i 1990.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije