Da li je Asteriks voleo hamburgere?

FoNet

20. 08. 2010. u 10:50

Nova reklama za Mekdonalds sa junak iz stripa Asteriksom, izazvala je bes francuskih kritičara

PARIZ - Nova reklama za lanac restorana brze hrane Mekdonalds u kojoj se pojavljuje galski junak iz stripa Asteriks, izazvale je bes jednog broja francuskih kritičara koji u njoj vide podilaženje američkom potrošačkom mentalitetu.

Reklama nalikuje sceni iz stripa, sve se dešava u centru galskog sela koje je tvrd orah za rimske legije ali ovog puta Asteriks i drugari ne piju uobičajeno mlako pivo i ne jedu meso divljih veprova.

U reklami je Asteriks, koji se često smatra simbolom francuskog borbenog duha, predstavljen kako, zajedno sa drugarom Obeliksom i prijateljima, uz muziku i u veselju proždire hamburgere i pomfrit u Mekdonaldsovom restoranu u kojem je, u Asteriksovom selu iz stripa, upriličena svečana večera.

Nije izostao ni, za obližnje drvo vezani, Harmoniks, seoski bard bez sluha čiju muziku u galskom selu, znaju to čitaoci ovog stripa, niko ne podnosi.

Kritičari, kako javlja BBC iz Pariza, prigovaraju da je nepobedivi Gal, čini se, konačno poklekao pred - Amerikancima.

Vlasnici prava na korišćenje Asteriksovog lika tvrde, međutim, da on ne radi za Mekdonalds već "u partnerstvu sa ovom firmom" i da je, kao i pre, ostao buntovnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

"francuz"

20.08.2010. 17:03

Ma nije valjda da su se "francuski kriticari"naljutili... Francuzi i borbeni duh! ha,ha,ha,

Dragana

21.08.2010. 08:13

Pa procitali ameri u starim spisima da je rado jeo od bizona meso kada je bio tamo jer ni nemaju divljih veprova...