Od doba ušuškanosti pa sve do tišine: Kako teku astrološki životni ciklusi

Astrolog Suzana Ban 064/13.66.885 www.astrosvastara.com

09. 12. 2019. u 18:03

Од доба ушушканости па све до тишине: Како теку астролошки животни циклуси

Depositphotos

U doba Marsa usredsređeni smo na velike poslove, osnivanje porodice, važne poduhvate. Periodom sredovečnosti vlada Jupiter, kada red nadvladava nesklad

Čovek tokom života prolazi kroz razvojne faze koje delimo na sedam etapa. Podela je oslikana simbolikom planeta koje vladaju starosnim dobima koje pratimo od trenutka začeća.

1. Prenatalno doba je predstavljeno Mesecom - zaštićenost i ušuškanost u majčinoj utrobi, obloženost vodom i apsolutna udobnost, simbolika je Meseca koji vlada tečnostima, ali i plodom. Dominacija njegovog dejstva produžava se i nakon rođenja, sve do kraja treće godine. To je doba kada je dete usko povezano s majkom.

Sunce je simbol samog čina rađanja. Njegov upliv se ne vezuje za određenu starosno doba, već se tumači kao apsolutni vladar svih planeta, svih segmenata života.

2. Od četvrte do 14. godine - period dejstva Merkura. Dete razvija svest, volju i ličnost. Željno je znanja, samosvesno, brze pameti i radoznalo. Ovo je period kada čovek usvaja znanja i veštine, upoznaje svet i ambijent u kome se rodio. Saznajno i samosvesno, ovo je najvažnija faza, jer iz nje se razvijaju ostale. Ono što je propušteno ovde, kasnije je nenadoknadivo.

3. Od 14. do 28. godine - period dejstva Venere. Osoba otkriva strast, zabavu, telesna zadovoljstva. U ovoj fazi razvija se seksualnost i odnos prema uživanju. Ovo su godine kada osoba otkriva ljubav, prvo prema sebi, a onda i prema drugima.

4. Od 28. do 42. godine - doba Marsa. Čovek se odriče telesnih zadovoljstava i svoju energiju usmerava na okolinu i stvaranje. Vreme za velike poslove, osnivanje porodice, važne poduhvate.

5. Od 42. do 56. godine - ovim periodom vlada Jupiter. Ova životna faza predstavlja pobedu reda i zakona nad neskladom. Osoba je gospodar svog života, vođa u poslovima, otac porodice.

6. Od 56. do 70. godine - Saturn donosi suočavanje s prolaznošću i starošću. Pošto je početak ove faze povezan sa drugim Saturnovim prolazom u ličnom horoskopu, ova faza može biti ili krajnje neprijatna (jer nas uvodi u suočavanje s greškama kojima smo se rukovodili) ili, suprotno, period blagorodne žetve. Da li će neko ući u starost odmah na početku ove faze ili će Saturnovo dejstvo osetiti tek sa 70 godina, zavisi od kompletne postavke planeta u ličnom horoskopu. Ako su sve faze racionalno iskorišćene, onda je početak starosti obeležen stabilnošću i zadovoljstvima koje ovo doba sa sobom nosi. Ukoliko prethodne faze nisu završene onda kada je bilo prirodno da se to dogodi, ovo doba donosi neprijatnosti, jer mešanje energija proizvodi haos i depresiju.

7. Posle 70. godine nastupa doba Urana (oslobađanje od svih obaveza i očekivanja), a potom i Neptuna koji predstavlja bezvremeni deo bića. Čovek se sprema za odlazak, okreće se religiji i tišini. Nastupaju bolesti i demencija. Ovo je planeta koja vlada Ribama, gde je Venera egzaltirana. Čovek je podetinjio, intuitivno pokušava da se vrati u period detinjstva i mladosti, čime se krug zatvara. Tačku na sve stavlja Pluton, glasnik smrti, ali preko Sunca vesnik je i ponovnog rađanja.

PLANETA ZRELOSTI

Prvi Saturnov prolazak je tranzit tokom koga će Saturn prvi put doći ponovo na poziciju u kojoj je bio u trenutku rođenja, a za to je potrebno između 27 i 29 godina. Pošto je to planeta koja predstavlja zrelost, disciplinu, vreme i sazrevanje, tokom njegovog prvog prolaska osoba se suočava sa prvim uvidima o sopstvenoj prolaznosti i odraslosti. Sada više nije dete, dovoljno je vremena prošlo da bi se napravila retrospektiva. Rezultat ovoga su životne odluke koje trajno mogu da promene putanju. Ovo je vreme kada se menja profesija, seli, ulazi u brak, ili obrnuto - iz bračne zajednice se izlazi ukoliko je osoba već jednom stala pred oltar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije