Mašinice više neće biti potrebne: Šišanje samo makazama ponovo u modi

S. D.

11. 03. 2020. u 09:08

Машинице више неће бити потребне: Шишање само маказама поново у моди

Foto: Dragan Petrović/ privatna arhiva

U trendu će biti smele frizure, od boje, preko stila i dužine kose

NAREDNI period donosi mnogo novina kada je reč o muškim frizurama. U trendu će biti smele frizure, od boje, preko stila i dužine kose. One alternativne i upadljive zahtevaju kvalitet izrade, ali i negu i stilizovanje.

- Ove godine biće mnogo promena u samom šišanju - kaže za "Život plus" frizer i edukator Tanja Šobota. - Kosa treba da bude duža sa izuzetno istanjenim krajevima, a pokret u kosi ležeran i mekan. Interesantno je da muškarci sve češće traže i šiške. U želji da što bolje izgledaju, postali su zahtevniji. Moramo da naznačimo i njihovu potrebu da kosu osvežavaju bojom koja je napravljena samo za muško kolorisanje. To podrazumeva delimično ili potpuno pokrivanje sedih vlasi. Za one smelije i sa većom potrebom za drugačijim izgledom, tu su i pramenovi u svim prirodnim tonovima.

Naša sagovornica naglašava da lepa i stilizovana kosa zahteva posvećenost i vreme, a za to su neophodni gel, krema i dobra četka:

- Važno je da muškarci neguju kosu dobrim šamponima i maskama. U modu se vratilo i ozbiljno majstorstvo, šišanje samo makazama i češljem. Mašinice se mogu odložiti jer neće biti potrebne. Zato birajte veštog frizera koji ima ukus i za mušku modu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije