Da li kreme za lice zaista usporavaju starenje?

Novosti Online

16. 01. 2020. u 17:07

Да ли креме за лице заиста успоравају старење?

Despositphotos

Mnogi se pitaju šta je to zaista efikasno i šta sa sigurnošću daje dobar efekat
U poplavi brojnih kozmetičkih preparata i savremenih kozmetičkih tretmana mnoge dame ne mogu više lako da se orjentišu. Mnogi se pitaju šta je to zaista efikasno i šta sa sigurnošću dajedobar efekat.


Reklama za preparate je previše, a ostaje nedoumica kada je u pitanju osnovna nega, da li je kvalitetna krema za licedovoljno efikasna da značajno odloži znake starenja kože u vidu bora,pigmentacija, opuštanja i istanjivanja kože.


Kada počinje starenje kože?


Kolagen i elastin se proizvode svakodnevno, tokom celog života, ali je njihova produkcija daleko jača u mladosti. Kolagen proizvode ćelije koje se nazivaju fibroblasti čiji se rad vremenom usporava.


Nakon 25. godine proizvodnja kolagena i elastina se značajno smanjuje.


U mladosti kolagen čini i do dve trećine središnjeg sloja kože, da bi se taj procenat vremenom smanjivao, kod nekihosoba i drastično. Kako se smanjuje procenat kolagena u dermisu koža postaje sve tanja. Na ovu pojavu bitno utiče i stil života, ishrana, izlaganje suncu i pušenje.


Starenje kože je neminovnost! Sa godinama se smanjuje njene elastičnost, jedrina i debljina kože, postaje opuštena i počinje da se bora pod dejstvom rada mišića lica. Najpre se pojavljujumimične i nazolabrijalne bore. Posebno je osetljiva koža oko očiju, koja je i po prirodi najtanja.


To ipak ne znači da po tom pitanju ne treba ništa da se čini.


Redovnom negom kože, koja podrazumeva čišćenje, toniziranje, hidrataciju i ishranu, omogućavamo da koža ostane čista i zdrava, te da tragovi starenja dugo ostanu vrlo diskretni.


Kada je vreme za anti – ejdž kreme za lice?


Budući da je starenje kože prilično individualno, sa kremama protiv starenja kože treba krenuti po savetu kozmetičara ili dermatologa koji će najpre proceniti stanje kože. Nekim osobama koža vidno stari već krajem dvadesetih godina, dok druge mogu da odlože upotrebu anti – ejdž kozmetike čak do polovine tridesetih.


Koža lica može dugo da održi svež i mladalački izgled ako se na vreme primenjuje adekvatna nega. Kvalitetne kreme protiv starenja kože i serumi mogu da dovedu do smanjenja izraženostidubokih bora, pa čak i do neutralisanja onih plićih.


Anti – ejdž heroji: hijaluronska kiselina i retinol


Hijaluronska kiselina je jedan od najefikasnijih sastojaka krema za lice jer omogućava fantastičnu hidrataciju. Ovu sposobnost duguje činjenici da jedan njen molekul oko sebe

zadržava do sto molekula vode, čime se sprečava isušivanje kože.


Hijaluronska kiselina je prirodno sadržana u organizmu čoveka, u mnogim tkivima. U koži se nalazi i u dermisu i u epidermisu (središnjem i površinskom sloju kože). Nažalost ilučenje hijaluronske kiseline se smanjuje sa godinama što utiče na gubitak tonusa. Kreme koje imaju hijaluronsku kiselinu u većem procentu u svom sastavu daju najbolje efekte.


Retinol kao derivat vitamina A se tradicionalno nalazi u anti – ejdž kremama za lice. Odavno je poznata njegova moć da umanji bore jer podržava prirodne funkcije kože. Retinol ima odličanuticaj na održavanje sinteze kolagana i regeneraciju kože. Kada se redovno upotrebljava kozmetika sa retinolom, koža lica postaje sjajna, sveža i jedrija.


Prilikom izbora kvalitetne kreme za lice protiv starenja treba obratiti pažnju na sastav, koncentraciju aktivnih komponenti, izvore komponenti i prisustvo konzervanasa. Poslednjihgodina brojne studije su ukazale na to da je prisustvo parabena u kremama za lice veoma loše utiče na zdravlje kože. Oprez treba da postoji i kod sastojaka koji kremema daju mirise sintetičkog porekla.


Da biste napravili najbolji izbor kreme za lice posavetujte se sa svojim dermatologom. Ukoliko

imate nedoumice u vezi sa sastavom određene kreme za lice možete da pozove njenog proizvođača i potražite detaljne informacije.


DW whitening and anti-aging cream


DW cream za lice je krema bogata aktivnim sastojcima pomaže borbu protiv gubitka tonusa i elastičnosti kože, koji su prouzrokovani starenjem.


Povećava debljinu i čvrstoću kože, izgladjuje bore, poboljšava hidrataciju, sprečava pojavu hiperpigmentacije. Korišćenjem kreme koža izgleda jedro, glatka je, elastičnija iten je blistaviji.


Izuzetni anti-age efekti. Redovnom upotrebom DW cream-a se umanjuju bore, povećava hidratacija i vitalnost kože. Ravnomerna i glatka tekstura pomaže vašoj koži da se brzo upije, i efikasno održava elastičnost kože i vlažnost.


Ovu kremu možete poručiti preko sajta DW SHOP i tako se pridružiti velikom broju zadovoljnih korisnika.


(PR)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije