Kokos torta sa ananasom: Lako i brzo se pravi (RECEPT)

Ž. P.

08. 02. 2020. u 14:22

Evo još nekih recepata za poslastice sa kokosom: čokoladne kocke, sočni kolač, slatko srce

Кокос торта са ананасом: Лако и брзо се прави (РЕЦЕПТ)

Ananas torta Depositphotos

ANANAS TORTA

Potrebno je:

* 3 jajeta

* 150 g šećera

* 125 g maslaca

* 100 ml mleka

* 200 g brašna

* 1 prašak za pecivo

* 80 g kokosovog brašna


Za fil:

* 1 puding od vanile

* 100 g šećera

* 500 ml mleka

* 80 g kokosovog brašna

* 150 g maslaca

* 250 g ananasa iz konzerve

* 2 šlaga

Penasto umutite jaja i šećer, a zatim dodajte omekšan maslac i mleko. Lagano umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, kokosovo brašno i sjedinite. Smesu stavite u kalup za tortu obložen pek-papirom i pecite u rerni pola sata na 180 stepeni. Za to vreme pripremite fil. Pomešajte puding sa malo mleka. Preostalo mleko i šećer stavite na ringlu, kada prokuva dodajte kokos i razmućeni puding i kuvajte, uz neprestano mešanje, još nekoliko minuta, dok se ne zgusne. Kada se fil ohladi, dodajte maslac i lagano umutite mikserom da se dobro sjedini. Ohlađenu koru podelite na dva ili tri dela, svaki deo natopite sokom iz kompota, namažite fil i stavite kockice ananasa. Umutite dva šlaga sa mlekom i ukrasite tortu, a preko poređajte iseckan ananas.



ČOKOLADNE KOCKE




Potrebno je:

* 125 g maslaca

* 50 g šećera

* 2 jajeta

* 200 g brašna

* 2 kašike kakaoa

* 1/2 kesice praška za pecivo

* 100 ml mleka

Za fil:

* 300 ml mleka

* 50 g griza

* 80 g maslaca

* 100 g kokosovog brašna

* 1 vanilin šećer

* nekoliko kašika šećera

* 200 g crne čokolade za glazuru

Umutite u krem maslac, šećer i jaja. Odvojeno sjedinite brašno, kakao i prašak za pecivo, polako sipajte mleko i sve dodajte u krem sa maslacem. Dobijenu smesu stavite u podmazani pleh i pecite otprilike 25 minuta u zagrejanoj rerni. Pripremite fil tako što ćete u šerpi skuvati mleko sa grizom i maslacem, uz neprestano mešanje, dok se smesa ne zgusne. Dodajte šećer, kokos i vanilin šećer, a zatim namažite fil preko ohlađene kore. Na ringli rastopite čokoladu sa malo vode i ulja i premažite preko kolača. Stavite u frižider da se hladi najmanje tri sata.


SOČNI KOLAČ


Potrebno je:

* 1 čaša jogurta

* 1 čaša mleka

* 1 čaša ulja

* 1 čaša kokosovog brašna

* 1 vanilin šećer

* 2 čaše šećera

* 2 čaše brašna

* 1 kašičica praška za pecivo

Navedenim redosledom varjačom ili špatulom pomešajte sve sastojke. Dobijenu smesu stavite u manji pleh koji je prethodno podmazan uljem i posut brašnom. Pecite otprilike pola sata u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kada se kolač ohladi, pospite preko šećer u prahu ili kokosovo brašno, pa isecite na kocke.


SLATKO SRCE


Potrebno je:

* 250 g putera

* 200 g šećera

* 1 prašak za pecivo

* 2 jajeta

* 250 g kokosovog brašna

* 350 g brašna (tip 400)


Za posipanje:

n 50 g šećera u prahu

n 2 kašike kokosovog brašna

Puter otopite na laganoj temperaturi, dodajte šećer i mutite dok se šećer ne istopi. Zatim dodajte jaja i prašak za pecivo i nastavite da mutite dok se sve dobro ne sjedini. Stavite kokosovo brašno, lagano sipajte brašno i umesite testo. Zatim ga razvucite oklagijom i pomoću kalupa za kolače oblikujte srca (ili rukama pravite kiflice). Pecite 15 minuta na 180 stepeni, izvadite iz rerne i vruća srca uvaljajte u šećer u prahu koji ste pomešali sa kokosovim brašnom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)