Kisinova čarolija za klavirom: Slavni Rus ponovo nastupa na Kolarcu

A. P.

11. 11. 2019. u 09:28

Кисинова чаролија за клавиром: Славни Рус поново наступа на Коларцу

Jevgenij Kisin Foto Promo/Gusov Sasha

Na repertoaru sonate u čast Betovenovog jubileja

JEDINSTVENA muzička ličnost i jedan od najvećih pijanista današnjice Rus Jevgenij Kisin (48) posle šest godina u 20 časova 11. novembra ponovo će se na Kolarcu družiti sa beogradskom publikom.

U susret godini Betovena na repertoaru su njegove sonate, a snimci sa koncerata Betovenih sonata su poslednje diskografsko izdanje koje je objavio za "Dojče gramofon". Najpoznatija američka radio-stanica namenjena klasici WQXR ovaj dvostruki disk je uvrstila među albume godine.

PROČITAJTE JOŠ - Ma­gi­ja na dir­ka­ma

Srpska publika dobro poznaje ovog virtuoza, a na jednom od prethodnih koncerata pola sata ga je ispraćala aplauzom, dok je on uzvratio sa tri bisa. Njegova koncertna čarolija omađijala je publiku širom sveta, pa je tako svojevremeno u Karnegi holu na zahtev publike odsvirao čak 12 biseva. Ovaj maratonski koncert je trajao do duboko u noć, a kritičar "Njujork tajmsa" je napisao da "najbolje stvari u životu dolaze onima koji strpljivo čekaju".

Jevgenija Kisina su u sam pijanistički vrh današnjice dovele virtuozne interpretacije i poseban muzički instinkt. Tražen i slavljen u celom svetu, redovno održava resitale u najuglednijim dvoranama Evrope, SAD-a i Japana uz nastupe sa najvećim svetskim orkestrima i dirigentima.

ČUDO OD DETETA

ROĐEN u Moskvi 1971. godine, Kisin, koji je, u međuvremenu, stekao i britansko i izraelsko državljanstvo, počeo je da uči muziku sa šest godina. Otkrila ga je kao talenta Ana Kator, koja će ostati njegov jedini profesor klavira. Sa 10 godina prvi put je svirao Mocartov klavirski koncert u pratnji simfonijskog orkestra, a godinu dana potom održao i prvi resital u rodnom gradu. Internacionalnu karijeru započeo je sa 14 godina turnejom po Japanu, a dve godine potom nastupio je u Berlinu i Velikoj Britaniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)