BIKOVIĆ O BDP-u: Za mene je ovo pobeda publike

R. Radosavljević

26. 09. 2019. u 20:00

БИКОВИЋ О БДП-у: За мене је ово победа публике
Glumac Miloš Biković o angažmanu u Beogradskom dramskom pozorištu, u koje se vraća kao prvak scene. Teatar je nenadoknadiv poligon, ali film i produkciju ne ostavljam

POVRATAK popularnog glumca Miloša Bikovića u ansambl Beogradskog dramskog pozorišta, u koje se sada vraća kao prvak scene, bila je jedna od glavnih tema konferencije za novinare u četvrtak, na kojoj su predstavljeni novi, ambiciozni projekti ove kuće.

Podsećajući da je u teatru debitovao 2003. upravo na toj sceni, malom ulogom u predstavi "Frederik ili bulevar zločina", i da je BDP bio njegova matična kuća u periodu od 2014. do 2016, kada je ostvario značajne uloge u komadima "Moj sin samo malo sporije hoda", "Palilulski roman" i "Kad su cvetale tikve", Biković je istakao da se veoma raduje ovom povratku.

- Sigurno da je pozorište nešto što je za razvoj neophodno svakom glumcu, jer je ono vrsta nenadoknadivog poligona za "glumački aparat", i teško da u umetnosti glume može da se ide napred bez velikog iskustva na sceni. To, naravno, ne znači da ću ostaviti film i produkciju.

Pročitajte još - Biković u BDP

Biković je odgovorio i na pitanje novinara u kom smislu je njegov povratak u pozorište na Krstu "još jedna pobeda Grada Beograda", kako je na svom fejsbuk-profilu objavio Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

- Nisam siguran da je to pobeda grada, verujem da je moj ponovni dolazak u BDP mnogo veća, i prava pobeda za publiku. Jer nije teško naterati glumca da dođe u pozorište, teško je naterati publiku. I to je ono čemu ćemo stremiti u narednom periodu - da imamo što više gledalaca i što više odličnih predstava.

Jedan od naših najuspešnijih filmskih glumaca sa međunarodnom karijerom, koji se u Rusiji već deceniju kotira kao zvezda (u Beograd je u četvrtak stigao iz Moskve, gde završava novi film "Hotel Beograd", u režiji Konstantina Statskog), nije želeo da otkriva u kojim ćemo ga premijerama BDP-a gledati u novoj sezoni.


PET PREMIJERA

DO kraja godine, kako je najavio v. d. direktora BDP-a Jug Radivojević, ova kuća će imati pet premijera, a prva, "Sumrak bogova", u režiji Jagoša Markovića, zakazana je 1. oktobra na Novoj sceni, koja dobija ime "Predrag Pepi Laković". Tu su i "Ko se boji Virdžinije Vulf", u režiji Lenke Udovički, koja se premijerno izvodi 9. oktobra, a Velika scena će te večeri biti imenovana po glumačkim legendama, "Olivera i Rade Marković".

U novembru su takođe dve premijere, "Plastelin", u režiji Marka Torlakovića, i "Fine mrtve d(j)evojke", u režiji Patrika Lazića. Festival regionalnih gradskih teatara, čiji je osnivač BDP, počeće 1. decembra, premijerom drame "Liliom", u režiji Ane Tomović.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Зоран Б. Милановић, Сланкаменац

26.09.2019. 21:25

Бити глумац и полудети од славе, није ретко код глумаца. Али бити глумаци поред тога личност која не зазире од хватања у коштац са актуелним проблемима веремена и свога народа, макар га то и кошатало игноранације Запада, е то може само свестрана и јака личност. Мало вас је таквих, у Србији, али сте зато још драгоценији. Мој наклон!