Biković u BDP

R. R.

25. 09. 2019. u 12:11

Биковић у БДП

Foto Fejsbuk G. Vesić

Popularni glumac od srede u novoj ulozi. Radivojević: Sreća za kuću i publiku

JEDAN od naših najpopularnijih glumaca koji je ostvario i uspešnu međunarodnu filmsku karijeru, Miloš Biković, postao je stalni član ansambla Beogradskog dramskog pozorišta.

I mada je broj uloga po kojima je prepoznatljiv u teatru znatno manji od filmskih i televizijskih, on poslednjih godina oduševljava publiku upravo likovima na sceni BDP-a. Za glavnu ulogu u drami "Moj sin samo malo sporije hoda" Ivora Martinića, u režiji Predraga Stojmenovića, 2014. dobio je i nagradu "Marul" na festivalu "Marulićevi dani" u Splitu. Među njegovim hit likovima u pozorištu na Krstu su i Sima mesar u "Palilulskom romanu", po motivima Nušićeve drame "Iza Božjih leđa", u režiji Egona Savina, kao i mladi bokser Ljuba Vrapče, u kultnom delu "Kad su cvetale tikve" Dragoslava Mihailovića, u režiji Bobana Skerlića, koja je još jedina na repertoaru od ovih naslova.

Prema rečima Juga Radivojevića, v. d. upravnika BDP-a, dolazak Bikovića je velika sreća za ovu kuću i njenu publiku.

- Miloš je jedan od najtalentovanijih evropskih glumaca, koji je izvanrednim ulogama već dokazao svoj veliki dar, i on će zaista biti značajno pojačanje za naš glumački ansambl i magnet za gledaoce. Samim dolaskom postao je i prvak ovog pozorišta, i mi ćemo na njemu bazirati repertoar u narednim sezonama.


PODRŠKA GRADSKE UPRAVE

NAJAVA Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika Beograda, da će Grad naredne godine uložiti mnogo više novca u rekonstrukciju BDP-a, Radivojevića takođe veoma raduje:

- U ovo pozorište od 2003. nije ulagano na način na koji je to bilo neophodno. Neke radove smo za kratko vreme već uspeli da obavimo, i očekujemo da će BDP, kao i druga gradska pozorišta, dobiti svoj novi izgled.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije