Francuski mediji o izostanku Uelbeka: Drama kao iz romana

G. ČVOROVIĆ

10. 06. 2019. u 08:21

Француски медији о изостанку Уелбека: Драма као из романа

Mišel Uelbek / Foto EPA

Ističe se da je pisac razočarao svoje mnogobrojne čitaoce u Srbiji. Mediji naglašavaju da između Pariza i Beograda postoje tri avionske linije dnevno

PARIZ - OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“

IZOSTANAK velikog francuskog pisca Mišela Uelbeka sa književnog festivala KROKODIL u Beogradu izazvao je i značajno interesovanje ovdašnjih medija. "Pari mač", informativna televizija BFM, "Parizjen", "Ekspres", "Observater", "Poen", "Figaro" - samo su neki od poznatih francuskih elektronskih i štampanih medija koji su na svojoj internet-stranici preneli dugačku agencijsku vest o događaju u kom je Uelbek odustao od puta u Beograd zbog epizode u avionu "Er Srbije".

Prenoseći šta se dogodilo, mediji ističu da je Uelbek istovremeno razočarao svoje mnogobrojne ljubitelje u Srbiji gde se, kako se naglašava, smatra divom svetske savremene literature i gde su prevedena sva njegova dela. Navodi se da avantura sa mirisom benzina u avionu, lepom crnkom, tridesetogodišnjakinjom koja živo protestuje i piscem koji sve to posmatra, podseća na "izgovor dostojan romana", kako to u naslovu ističe "Figaro".

PROČITAJTE JOŠ - OTVARANjE FESTIVALA KROKODIL: Mišel Uelbek opet nije stigao u Beograd

Francuski mediji naglašavaju da između Pariza i Beograda postoje tri avionske linije dnevno i da je Uelbek, da je hteo, mogao da stigne na vreme na festival, ali da pisac nije želeo da posle svega nastavi put.

VAN JAVNOSTI

U FRANCUSKOJ je Uelbek poznat po tome što odbija kontakte s medijima, ne voli promocije, a intervjue praktično nikome ne daje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)