OTVARANjE FESTIVALA KROKODIL: Mišel Uelbek opet nije stigao u Beograd

Tanjug

07. 06. 2019. u 21:45

ОТВАРАЊЕ ФЕСТИВАЛА КРОКОДИЛ: Мишел Уелбек опет није стигао у Београд

Foto: N. Skenderija

Slavni pisac trebalo je da doputuje prošle noći u Beograd, ali je njegov let odložen za danas, takođe zbog kvara na avionu
Slavni francuski pisac Mišel Uelbek ipak nije stigao danas u Beograd, na otvaranje književnog festivala Krokodil zbog problema na letu Er Srbije, obavestio je večeras publiku u Kombank dvorani pisac Vladimir Arsenijević iz organizacije festivala.

Pročitajte još: Bez Uelbekovog potpisa

On je rekao da je Uelbek poslao mejl u kojem je istakao da mu je žao što nije večeras pred beogradskom publikom.

Slavni pisac trebalo je da doputuje prošle noći u Beograd, ali je njegov let odložen za danas, takođe zbog kvara na avionu.

Pročitajte još: Uelbek izabrao Srbiju

Uelbek već četvrt veka slovi za jednu od najvećih zvezda savremenem ne samo francuske već i svetske književnosti.Kako je najavljeno, "Francuski Orvel", enfan teribl savremene francuske književnosti i jedan od najistaknutijih i najprovokativnijih pisaca današnjice, trebalo je večeras da govori o sebi, svom stvaralaštvu i svom kompleksnom odnosu s Francuskom.

Prve večeri festivala Krokodil, kroz čitanja, sofa-intervjue i performanse publici se predstavljaju ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade Vladimir Tabašević, gošća iz Makedonije Rumena Bužarovska i jedan od najzanimljivijih savremenih autora Bojan Babić, kao i poznati filmski i pozorišni reditelj i pisac Goran Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije