Pesma i suze u sećanje na Madžgalja

M. V.

četvrtak, 19. 05. 2016. u 00:35

Песма и сузе у сећање на Маџгаља

Foto Z. Jovanović

U Domu Vojske održan koncert posvećen nedavno preminulom glumcu Marinku Madžgalju. Vanvremenske numere pevali su glumci i solisti beogradske Opere
SEĆANjE na nedavno preminulog glumca Marinka Madžgalja sinoć su u Domu Vojske oživeli svojim glasovima solisti beogradske Opere i njegove kolege glumci, na koncertu pod nazivom "Rekvijem za Madžgalja". Nešto više od dva sata publika je uživala u vanvremenskim numerama koje su probudile emocije svih.

U pomalo intimnoj atmosferi okupilo se oko 200 prijatelja i poštovalaca lika i dela Marinka Madžgalja, a snage da prisustvuju ovom događaju prikupili su i najbliži članovi porodice preminulog glumca. Pesmom "Počnimo ljubav iz početka", koju je uz pratnju umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" izvela legendarna Beti Đorđević, počelo je i veče puno emocija.

Nakon ove numere na podijum je stupila solistkinja beogradske Opere Tamara Nikezić, koja je uputila veliku zahvalnost prisutnima, a zatim pročitala svoju pesmu koju je posvetila velikom prijatelju. Mnogima su oči na trenutak zasuzile, dok su emocije preplavile salu.

Uz veliki apaluz, Tamara je zatim zapevela "Historija de una amor", a onda su se ređale nezaboravne numere, poput "Besame mućo", "Što te nema", "Žuravlji", "Đelem, đelem". Na sceni su se, osim Tamare, neizmenično smenjivali operski solisti.

Ranko Jović izveo je "Vino i gitare", "Adađo" u izvedbi Nevene Pavlović dobio je gromoglasan aplauz, dok je Nataša Tasić oduševila publiku pevajući "Vilja lead". Svoje pevačke umeće sinoć su dočarali i solisti: Višnja Radosav, Ljubodrag Begović, Ana Petrović i Dragoljub Bajić.

Počast svom velikom prijatelju odao je i voditelj Ognjen Amidžić, a pored njega gosti na koncertu bile su i Madžgaljeve kolege, glumici: Saša Joksimović, Ana Sakić, Nada Macanković, Dušica Novaković, Iva Štrljić, koji su takođe pevali.

Oni su u pratnji tamburaša i uz veliki apaluz izveli omiljnu pesmu preminulog glumca "Svadbarskim sokakom". Veče je završeno numerom "A sad adio" koju su zajedno izveli glumci i solisti uz pratnju tamburaša i orkestra "Stanislav Binički".

NOVAC ZA SPOMENIK
TVORAC ideje i glavni organizator koncerta "Rekvijem za Madžgalja" je Tamara Nikezić, solistkinja beogradske Opere i dugogodišnja Marinkova prijateljica koja je sa njim bila do poslednjeg trenutka. Sav novac koji je prikupljen od prodatih karata za koncert biće uručen Marinkovoj porodici za podizanje spomenika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Вук

19.05.2016. 07:28

Откуд ово да се пева и свира кад неко умре и кад се дају даће?? Никад нисам видео. Вероватно видели у филмовима и покупили - није важно што је ненормално, важно је само да је страно, туђе.