ZAR JE BUNDA NAJVAŽNIJA: Tviter-elitu ne zanima epidemija, već nepresušno kritizerstvo

Biljana Radivojević

08. 12. 2020. u 12:09

Ono što običan čovek, verovatno, nije ni primetio od brige da se sam ili neko njegov ne zarazi koronom, za dežurne "pravednike" tviter-zajednice, važnije je nego što bi bio sam pronalazak leka

ЗАР ЈЕ БУНДА НАЈВАЖНИЈА: Твитер-елиту не занима епидемија, већ непресушно критизерство

Novosti

NIJE, izgleda, uopšte važno ko nas leči, gde nas leči, ni kako nas leči, i to ovako "ubeđene" da je kovid 19 babaroga, kojom samo plaše nevaljalu decu. Tako relaksirani, u ovom paklu korone koji, takođe, tamo neko mnogo zao izmišlja, možemo da se bavimo "temom nad temama" - zašto direktorka nove kovid-bolnice u Batajnici, dr Tatjana Adžić, dočekuje pacijente ni manje, ni više nego - u bundi?

Ono što običan čovek, verovatno, nije ni primetio od brige da se sam ili neko njegov ne zarazi koronom, za dežurne "pravednike" tviter-zajednice, važnije je nego što bi bio sam pronalazak leka protiv bolesti od koje je u svetu preminulo 1,45 miliona ljudi.

Ko može da im ne veruje da doktorkina bunda košta 4.000 evra? Dok lekari, evo već deveti mesec rade bez pauze, u skafanderima, oni su u vip separeima, ispijajući "kristal" i šireći virus korona, sigurno savladali bar početne lekcije o vrstama i cenama krzna. Ali, one iz osnovnog vaspitanja - definitivno nisu. Zato nemaju poštovanja za lekare koji rizikujući svoje spasavaju tuđe živote, i dokono komentarišu ko je šta obukao.

Za razliku od tviter-elite sa osnovnim zanimanjem - nepresušno i nasušno kritizerstvo, "običnu Srbiju" teško da zanima doktorkina bunda i da li se nespretno izrazila "da jedva čeka prve pacijente". Važno je da li zna i da li hoće da nas leči? Da li ima mesta u bolnicama, u kojima se postavljaju pomoćni ležajevi zbog onih koji su partijajući po klubovima igrali ruski rulet s našim životima. Čuli smo i vaše orkestrirane povike o "rupama na kontejneru", koje ste valjda uočili satelitskim snimkom iz svojih udobnih lenjivaca, i pre nego što je za četiri meseca napravljena bolnica u Batajnici otvorena.

Zato, gospodo tviteraši - odmorite se malo. Bar iz pristojnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati