NAPOLEON

Branko Vlahović

01. 03. 2024. u 06:53

POZIV francuskog predsednika Emanuela Makrona da članice NATO pošalju svoje vojnike u Ukrajinu malo koga je uplašila u Rusiji i uglavnom je izazvala sprdnju.

НАПОЛЕОН

Novosti

Mnogi komentatori su Makrona nazvali novim Napoleonom i sugerisali su mu da se pozabavi istorijom i nauči kako su prolazili oni koji su krenuli u rat protiv Rusa. Još na početku sukoba u Ukrajini kad su zapadne zemlje počele da šalju oružje Kijevu u Moskvi su izvadili arhivske dokumente iz kojih se videlo da su te iste države slale naoružanje i Hitleru. Ovog puta portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova otvorila je još jednu sramnu stranicu francuske istorije. Ona je preko svog telegram-kanala podsetila Makrona da su Francuzi i u Drugom svetskom ratu bili na strani ruskih neprijatelja.

- Francuska SS divizija "Šarleman" i druge jedinice Francuza branile su u Berlinu 1945. Rajhstag i Rajhskancelariju. Baš oni su branili i Hitlerov bunker. Zato su bili među poslednjima koje je Treći rajh nagradio nacističkim ordenjem Ricarskog (viteškog) krsta - napisala je glasnogovornica MSP.

Istovremeno je upitala francuskog lidera:

- Emanuele, jeste li vi rešili da organizujete diviziju "Šarleman dva" za odbranu bunkera Zelenskog?

Zaharova je podsetila da je Makron pre mesec dana opovrgavao informacije da Francuska šalje legionare u Ukrajinu. Bilo je to kad je poginula veća grupa Francuza na frontu na istoku Ukrajine. Makron je već doživeo prvi poraz u Parizu kad su lideri mnogih članica NATO otvoreno rekli da ne nameravaju da šalju svoje trupe na istočni front i ulaze u direktan sukob sa Rusijom. Na kraju je dobio i šamar iz Amerike jer su i iz Vašingtona poručili da ne nameravaju da ulaze u rat sa Rusima.

Naravno da to ne znači da vodeće zapadne zemlje već nisu umešane i svima je jasno da za sofistificiranimm oružjem sede instruktori iz onih država koje su i poslale tu vojnu tehniku. Samo naivni veruju da komandnim punktovima američkih sistema "Patriot" rukovode ukrajinski vojnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)