RAZLIKA: Nemci protiv Rusa treći put u 100 godina

Dragan Vujičić

30. 01. 2023. u 07:00

PREMA iskustvima preživelih iz ratova, najjasnije se sećaju dana u kojem su čuli poslednji hitac.

РАЗЛИКА: Немци против Руса трећи пут у 100 година

Novosti

To je tako u ljudskoj prirodi. Sećanja na zajedničke žrtve i zajedničke patnje formiraju istoričari kopajući po krvavim jamama ofanziva i frontova. To se posle zove i nacionalni identitet.

Posle velike Muti, Angele Merkel, čija je zvezda opet zasijala kada je otkrila "veliku tajnu" da su njen i Olandov Minski mir bili zamajavanje Rusa, mala Muti, Analena Berbok, u Strazburu je bila jasna do kraja:

- Ključni deo je da radimo zajedno... jer vodimo rat protiv Rusije!

Treći put u 100 godina. "Treća sreća", nadaju se, za nemačke tenkove. Što nije uspelo Hitleru, veruju, uspeće njima!

Ruskih predstavnika, naravno, nije bilo ove godine u Aušvicu 27. januara, pred ostacima najveće "uspomene na smrt" i na najjezivije dvonoge zveri u ljudskoj istoriji. Tačno 231 vojnik maršala Konjeva je poginuo u okršaju za logor 1945. U toj borbi nije bilo komandosa Poljskog pokreta otpora da sadejstvuju sa Rusima a zapadni saveznici posle nisu znali šta će sa otkrivenom istinom o sudbini miliona Jevreja, Slovena (Rusa i Srba), Roma... I Rusi su pristali da ćute o nađenom iza žica kraj poljskog Osvjenćima plašeći se nekontrolisane osvete nad poraženim Nemcima, njihovim ženama i decom.

Tek polovinom aprila 1945. radio Bi-Bi-Si je javio za postojanje logora.

A jedini nuklearni rat u istoriji naše civilizacije vodili su Amerikanci septembra 1945. Da Japancima dozvole da se predaju. Ironično, iz Hirošime je septembra 2022. Rusima poručeno da se uzdrže od upotrebe nuklearnog oružja. Rat između Ukrajine i Rusije planiraju i vode "atlantisti" - strašni, smešni licemeri i kukavice. To je glavna razlika između ovog, neki kažu trećeg svetskog i prva dva rata. I što epilog ovog trećeg možda neće imati ko da zapiše.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna