AMNEZIJA I GAŽENJE SVIH ZAKONA: Pohod političkog Sarajeva da čitavom svetu nametne bošnjačku istinu

Srđan Mišljenović

25. 06. 2022. u 08:00

SARAJEVSKIM političarima su puna usta Bosne i Hercegovine.

АМНЕЗИЈА И ГАЖЕЊЕ СВИХ ЗАКОНА: Поход политичког Сарајева да читавом свету наметне бошњачку истину

Novosti

Gde god da se pojave uporno pričaju kako mora da se poštuje država i njene nadležnosti, naravno, ne propuštajući priliku da optuže Reopubliku Srpsku da ruši BiH. I tako već od "Dejtona" naovamo. A onda perjanice sarajevske politike, ministarka spoljnih poslova Bisera Turković, i njena desna ruka Sven Alkalaj, šef Misije BiH u UN, samovoljno odluče da guraju rezoluciju o Srebrenici u Generalnu skupštinu UN.

Odjednom pomenuti dobiju amneziju i jednostavno samo zaborave na njima jednu jedinu Bosnu i Hercegovinu i na Predsedništvo BiH, koje je, samo podsećanja radi, za Biseru i Svena, jedino zaduženo za spoljnu politiku. I po Ustavu nijedna odluka o spoljnoj politici ne može da se donosi bez odluke tog tela.

U svom pohodu da čitavom svetu nametnu bošnjačku istinu, gazi se svaki zakon i nadležnost države. Institucije BiH definitivno ne postoje. U tom trenutku postoji samo sarajevski džemat koji diktira raznim Biserama i Alkalajima šta da rade. Ako u tom ludilu dođe do rušenja ionako klimavih zajedničkih institucija BiH, za to očigledno Sarajevo nije zabrinuto, jer će, po već ustaljenoj matrici, za sve da okrivi Republiku Srpsku. Strance ili međunarodnu zajednicu, bar njen zapadni deo, imaju na svojoj strani, pa će Srpska uvek moći da računa na ponudu sa Zapada da se "izvini Đuri što ju je tukao".

Ipak, i nije sve tako baš crno po Republiku Srpsku u delovanju Turkovićeve i Alkalaja. Sve dok postoje ovakvi jahači apokalipse sve se jače potvrđuje teza Republike Srpske da BiH upravo ruše oni koji se najviše u nju zaklinju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ŠTA KAŽE ZAKON: Sme li se voziti u papučama i štiklama - među vozačima postoji velika zabluda vezana za ovu temu