PORAZ

Nedeljko ILjUKIĆ

04. 06. 2022. u 10:00

SRBIJA - Norveška 0:1. Tako je ostalo da svetli na semaforu stadiona "Rajko Mitić", ali utakmicu 1. kola Lige nacija i taj isti semafor preksinoć je uživo gledalo nešto više od 5.000 ljudi.

ПОРАЗ

Foto: V. N.

Ovaj prizor je bio mnogo bolniji od onoga što su u bledoj partiji za 90 minuta na terenu pokazali izabranici Dragana Stojkovića. To je, inače ista ona Piksijeva ekipa, koja je pre sedam meseci u Lisabonu izborila plasman na Mundijal. Duel sa Norvežanima je bio prvi pred domaćom publikom od te herojske noći. Zašto je baš ovu utakmicu gledalo tako malo publike?

Pokušaćemo da damo nekoliko logičnih odgovora, koji nažalost nemaju nikakve veze sa navijačkom tradicijom u Srba, koji su žurili na stadione u erama Ilije Petkovića, Radomira Antića, Siniše Mihajlovića i Slavoljuba Muslina.

Prvi razlog leži u publici, koja najviše puni tribine istog stadiona, ali kada na njemu igra Zvezda. Najvatreniji navijači ovog kluba su uvredljivim transparentom u finalu Kupa najavili jasan bojkot Stojkovića, inače pete Zvezdine zvezde. Klub u kojem se proslavio Piksi poslednjih desetak godina, u različitim vremenskim periodima otvoreno radi protiv FS Srbije, samim tim i protiv reprezentacije rođene zemlje. Ko to ne vidi, ili neće da vidi, onda zatvara oči pred istinom.

Dalje, upiranje prstom u ljude koji trenutno brinu o imidžu "orlova", koji su se na onakav način plasirali na SP u Katar, takođe ima smisla, ali samo do mere koja glasi: "ima li neka karta džabe", jer je izgleda navijačima u ovoj zemlji do odlaska na stadion, samo ako kartu dobiju na poklon. I ovo je još jedan poraz! Zato i pitamo: Navijači, ko vas je prevario i ukrao vam strast? Drugu državu i drugu reprezentaciju nemate!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)