BANKROT

Dragan Vujičić

09. 05. 2022. u 12:12

VRSNI američki pripovedač Ernest Hemingvej u knjizi "Sunce se ponovo rađa" objašnjava i kako je bankrotirao. Kaže, "na dva načina, postepeno a onda iznenada".

БАНКРОТ

Novosti

Baš kao Evropa naših dana.

Razlika je što Hemingvej nije pozvao čitaoce da bankrotiraju "na njegov način", dok EU zove Srbiju da joj se pridruži u njenoj samonametnutoj samoizolaciji.

Šta se dogodilo Starom kontinentu? Cinični Englezi u ostrvskim ciničnim medijima neskriveno likuju, primećujući: "Evropa je neobjašnjivo odsekla nos u inat svom licu".

I to se desilo u trenutku kada je neki kolektivni i selektivni Bajden ovladao Briselom i čak ubedio Nemce da će nekupanjem nauditi Rusiji.

Ko je Evropljanima savetovao da patrijarha ruskog Kirila proglase "nedostojnim" Evrope ne zna se - verovatno nečastivi lično. I, zato, neprilično je da se istog dana kada se duhovni poglavar Trećeg Rima oglašava "non-grata" jedna iskonski pravoslavna zemlja poziva da pristupi tom "nesvetom" savezu iz usta nemačkog kancelara.

Kancelar Olaf Šolc je 6. aprila u Bundestagu kazao: "Naš cilj mora ostati da Rusija ne dobije ovaj rat", dodavši da stoji iza svih aktivnosti nemačke vlade u tom poslu.

Cilj Srbije je drugačiji - da je ne uvuku u rat. Drugi cilj građana Srbije je da jedu, da se kupaju i da imaju gde da rade. Jer, kako to primetiše američki ekonomisti, države pristojnih građana od država u pobuni podanika "deli devet obroka".

I jasno je šta Evropa dobija od Srbije: neki zalogaj više i nekoliko "ekstra tuširanja".

Jer, mi smo zemlja sa hranom i energijom za izvoz. Srbija bi zauzvrat od Brisela dobila "nepovredivost ukrajinskih granica".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

LJUDI NEISTINE DOŽIVLJAVAJU KAO STVARNOST Nemci kritikuju Šolca: Ume li on da razgovara?