POVEĆANA KAZNA ZA UBISTVO U GALIBABINCU: Zbog neprijavljivanja Lidija će robijati dve i po godine

J.Ć.

25. 12. 2020. u 17:20

SRLjIŽANKA Lidija Stejković (49) pravosnažno je osuđena na dve i po godine zatvora jer nije prijavila ubistvo svog prijatelja Momčila Stevanovića (59) iz Galibabinca koji je svirepo ubijen u noći između 7. i 8. novembra 2016. godine u svojoj kući.

ПОВЕЋАНА КАЗНА ЗА УБИСТВО У ГАЛИБАБИНЦУ: Због непријављивања Лидија ће робијати две и по године

Foto: Privatna arhiva

Iako joj je jula ove godine, tokom ponovljenog suđenja, izrečena kazna zatvora od godinu i po dana, na koliko je bila osuđena i presudom izrečenom 2018. godine, koju je Apelacioni sud ukinuo Apelacioni sud Lidiji je kaznu povećao za još godinu dana.

- Presudom Apelacionog suda u Nišu delimično je usvojena žalba Višeg javnog tužilaštva, pa je preinačena presuda Višeg suda i to samo u delu odluke o kazni, pa je optužena za neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca iz člana 332. stav 1 Krivičnog zakonika, osuđena na dve godine i šest meseci zatvora . Žalba tužilaštva u ostalom delu kao i žalba branilaca optužene, odbijene su kao neosnovane i prvostpena presuda je u nepreinačenom delu potvrđena – saopštila je Irena Gušić, portparol niškog Višeg suda.

Lidija se tereti da teško ubistvo učinjeno u Galibabinacu nije prijavila, iako je znala da je prilikom razbojništva prema oštećenom primenjena sila i izvršeno krivično delo za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora od 30 do 40 godina. Da je bila na mestu zločina, pokazali su tragovi krvi nađeni na njenim farmericama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna