PALIM SVEĆU ZA MOG IGORA, A SVE MISLIM DA ĆE DOĆI: Potresna ispovest Sretena Ivanovića, oca mladića nastradalog u padu aviona na Kozari

M. Stanojković

12. 12. 2020. u 21:47

POLETELO je 13 aviona. Dvanaest se vratilo, a ovaj u kome je bio moj sin nije. Dok nisu locirali letelicu, nadali smo se da su živi, jer teren nije bio pristupačan, pa su morali da upotrebljavaju dronove.

ПАЛИМ СВЕЋУ ЗА МОГ ИГОРА, А СВЕ МИСЛИМ ДА ЋЕ ДОЋИ: Потресна исповест Сретена Ивановића, оца младића настрадалог у паду авиона на Козари

Foto: V. Danilov

Ovako, za "Novosti", skrhan od bola, govari Sreten Ivanović, otac Igora Ivanovića (34), operatera koji je nastradao kada se avion "pajper 28" beogradske firme "STS avijacija", zajedno sa pilotom Irinom P. (31), državljankom Rumunije, srušio u četvrtak na Kozari. Njihova tela i olupine aviona pronašli su dan kasnije pripadnici Specijalne antiterorističke jedinicie (SAJ) MUP RS.

- To mi je srednji sin, imam ih još dvojicu. Bio je divan sin, ovaj posao radio je više od 10 godina i leteo sa aerodroma Lisičji jarak. Nismo se čuli, jer je bio na terenu, a znali smo da kada završi posao, vraća se kao i uobičajeno. Imali smo kuću na Bežanijskoj kosi, pa su nam je srušili... Kupili smo zatim stan u Mirijevu, a odatle došli ovde da gradimo kuću. Kome sad da je gradim?

Na vratima porodičnog doma, u Borči, i majka i brat Ivica Ivanović, koji nemi od bola i sa nevericom da njihovog Igora više nema, zajedno sa Sretenom pale sveću:

- Sve očekujemo pojaviće se odnekud.

Foto: V. Danilov

I jedan od komšija svedoči koliko je Igor bio vredan, iako nije najstariji stub porodice.

- On je najviše privređivao, dok ostali rade privremene poslove, nadničarske. Igor je jedini imao stalan prihod, bio je vredan i divan mladić.

Igor je radio na oralnoj vakcinaciji lisica protiv besnila, za beogradsku firmu "STS avijacija", koja se ovim poslom bavi više od 10 godina. Avion je poleteo iz Banjaluke, ali se zbog guste magle signal izgubio iznad Kozare. Trebalo je u roku od tri dana da se vrate...

Zbog nepristupačnog terena, policajci, pripadnici spasilačkih službi i meštani su češljali teren duže od 24 časa. Nažalost, petak je doneo crne vesti.

TELA POGINULIH NA OBDUKCIJI

TELA poginulih članova posade aviona "STS avijacije" izvučena su tek u subotu sa mesta nesreće i prevezena u Banjaluku, u Zavod za sudsku medicinu RS, na obdukciju. Uzrok pada aviona i dalje je misterija. S obzirom na to da "pajper" nema "crnu kutiju", to bi mogla da bude otežavajuća okolnost. Bojan Škorić, načelnik PU Gradiška, kaže da je policija u subotu završila svoj deo uviđaja.

- Nadležni tužilac je naložio da se izvrši obdukcija, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Nakon toga će biti urađena i njihova identifikacija - rekao je Škorić. (O. M.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024