UDARCIMA SEKIRE UBILA DEVIZNU PENZIONERKU: Detalji jezivog ubistva u selu Provo, Slađani lisice umesto plena (FOTO)

V.Mitrić -A.DELIĆ

12. 12. 2020. u 12:18

SUDIJA za predhodni postupak Višeg suda u Šapcu je, na predlog Višeg tužilaštva u tom gradu, odredio pritvor do 30 dana Slađani Rašković (41) iz sela Provo nadomak Vladimiraca, potvrdio je nam je Zoran Obradović, viši javni tužilac u Šapcu.

УДАРЦИМА СЕКИРЕ УБИЛА ДЕВИЗНУ ПЕНЗИОНЕРКУ: Детаљи језивог убиства у селу Прово, Слађани лисице уместо плена (ФОТО)

Foto: A. D.

Njoj se, kako kaže tužilac Obradović, na teret stavlja krivično delo teško ubistvo za koje je predviđena kazna zatvora od 10 godina, pa naviše.

Slađana je, u četvrtak, uhapšena "zbog sumnje da je udarcima sekire u potiljak usmrtila svoju komšinicu deviznu penzionerku Ivanku R. (78)“. Odmah joj je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova, uz saglasnost  Višeg javnog tužilaštva u Šapcu.

Podsetimo, kako "Novosti" saznaju,  Slađana je, već u policiji, priznala da je počinila ovaj zločin.U međuvremenu, takoše nezvanično saznajemo, deo navoda o događaju je navela, a dela se,“nije sećala“.

Inače, Slađana je u selu poznata po krađama, a meštani otvoreno pričaju da nema kuće u koju nije upadala i odnosila što stigne - novac i nakit, ali i hranu iz zamrzivača, meso iz pušnice... Poslednjih pet godina, kažu, konstantno je harala po domaćinstvima i niko joj ništa nije mogao. 

Foto: A. D.

- Ima supruga Darka, vrednog domaćina i zemljoradnika. Kad bi dočuo šta je opet ukrala, čovek bi išao da vraća stvari i izvinjava se. Ali, pričalo se nedavno da su im i bračni odnosi dovedeni u pitanje jer on više nije mogao da trpi - priča nam jedan meštanin Prova.

Raškovići imaju kćerku koja se udala i sina koji živi sa njima. Do nedavno, nakon smrti roditelja u istom domaćinstvu živeo je i Slađanin 14-godišnji brat, ali kada se ispostavilo da Slađana krade, on je odlukom centra za socijalni rad premešten kod druge sestre.

Prozor kroz koji je provalnica ušla/Foto: A. D.

- Darko se bio vezao za tog dečaka i borio se da ostane sa njima u kući, ali ništa nije mogao da učini. Ne čudimo se uopšte što je krađa krenula po zlu i svi smo naslućivali da će njeni pohodi jednom morati kobno da se završe - kaže naš sagovornik iz Prova.

Policija je na licu mesta zatekla ispreturane stvari, a pretresom je otkrivena veća količina novca, koju Slađana očigledno nije uspela da nađe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna