DARKU TASIĆU SMANJENA KAZNA: Posebno odeljenje Apelacionog suda u Prizrenu preinačilo prvostepenu presudu

D.Z.

01. 12. 2020. u 18:23

POSEBNO odeljenje Apelacionog suda u Prizrenu preinačilo je danas (u utorak) prvostepenu presudu Darku Tasiću(47) iz Male Kruše kod Prizrena sa 22 na 11 godina zatvora.

ДАРКУ ТАСИЋУ СМАЊЕНА КАЗНА: Посебно одељење Апелационог суда у Призрену преиначило првостепену пресуду

Foto: Privatna arhiva

Naime, Tasić je osuđen za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen marta meseca 1999 godine u selu mala Kruša kraj Prizrena na osnovu optužnice Specijalnog tužilaštva Kosova, dok je odlukom Apelacionog suda prvostepena presuda, prema pisanju albanskih elektronskih medija na KiM, preinačena u pogledu “pravne kvalifikacije krivičnog dela i odluke o kazni”.

Iako novu presudu Odeljenja Apelacionog suda iz Prizrena očekuje u pisanoj formi, advokat Ljubomir Pantović, Tasićev branilac koji je prvobitnu presudu smatrao skandaloznom, ističe da je i preinačena presuda neprihvatljiva jer nema nikakvih dokaza koji potvrđuju krivicu Daraka Tasića za delo koje mu se stavlja na teret. Zbog toga će kako ističe, iako nema pravo žalbe na pomenutu presudu, uložiti vanredni pravni lek Vrhovnom sudu tzv. Kosova.

Inače, Darko Tasić je uhapšen 22 novembra 2017 godine na prelazu Brnjak na severu Kosmeta od kada se nalazi u zatvoru Visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva a odlukom Apelacionog suda Tasiću će u kaznu biti uračunato i vreme provedeno u pritvoru.

Inače, njegov branlac advokat Ljubomir Pantović rekao je da je i prvobitna presuda Tasiću izrečena pod velikim pritiskom albanske javnosti ali da nema ni jednog jedinog konkretog dokaza da je njegov branjenik učestvovao u navodnom skrnavljenju albanskih leševa sa navodnim paravojnim srpskim organima.

Tasić koji je otac dvoje maloletne dece i raseljeno lice u Šapcu dolazio je zbog posla godinama ranije na Kosmet jer je bio radnik železnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)