JEDNA NESREĆA NE IDE SAMA: Ispovest roditelja Barbare Vitez četiri godine nakon nestanka devojčice

Lj. PRERADOVIĆ

24. 11. 2020. u 08:00

ЈЕДНА НЕСРЕЋА НЕ ИДЕ САМА: Исповест родитеља Барбаре Витез четири године након нестанка девојчице

Barbara Vitez

NESTANAK Barbare Vitez iz Sente pre četiri godine, i dalje je velika misterija. Očajni roditelji, otac Endre i majka Melinda od 25. novembra 2016. kada je njihova, tada petnaestogodišnja kćerka poslednji put viđena na senćanskom mostu preko Tise, ipak ne gube nadu da je živa, da će im se vratiti i da će je prigrliti.

Dani im prolaze u magnovenju i traganju za Barbarom, a razne informacije koje su stizale do njih, da je viđena u Mađarskoj, Grčkoj, Rumuniji, samo su im dodatno otežavali nezavidnu situaciju.

IZGUBILI I SINA

SUROVOST izreke da jedna nesreća nikada ne ide sama, roditelji Barbare Vitez su na najstrašniji način osetili početkom marta 2019. godine. Endre i Melinda su tada ostali i bez sina Atile (24), koji je u bolnici u Kikindi preminuo od posledica gripa.

I pre nekoliko meseci im je iz Budimpešte, grupa koja se bavi traganjem za nestalima, javila da je viđena u mađarskoj prestonici, ali se sve završilo samo na tome, a zvanične potvrde nema.

- Šta da vam kažem - gotovo bespomoćnim glasom govori za "Novosti" Barbarin otac Endre, dodajući da su im vezane ruke i da više niko ništa ne preduzima u vezi sa Barbarinim nestankom. - Prošle su pune četiri godine, a našeg deteta i dalje nema. Sanjamo da ćemo kad-tad saznati istinu o njoj, i živimo za taj dan. I supruga Melinda i ja smo narušenog zdravlja. Zbog tri nervna sloma koja sam imao, poslat sam u invalidsku penziju.

Barbara Vitez

Roditelje Barbare, koja je u avgustu napunila 19 godina, najviše boli što ne znaju gde je, a svaki dan žive samo sa jednom željom, da se ona vrati kući.

ŽUTA INTERPOLOVA POTERNICA

O BARBARINOM nestanku koji još nema epilog, obavešten je i Interpol. Naime, njeno ime i prezime sa fotografijom se od marta 2018. godine nalazi na takozvanoj žutoj poternici, odnosno, na listi nestalih osoba za kojima se traga. Ni to, međutim, zasada nije dalo rezultate.

Endre se za pomoć, preko privatnog detektiva iz Beograda koji im je ponudio pomoć u potrazi za ćerkom, mejlom obraćao i ministru policije, ali, kako tvrdi, nikakav odgovor ni do danas nije dobio.

Barbara, tada učenica prvog razreda Srednje ekonomsko-trgovinske škole, pod još nerazjašnjenim okolnostima nestala je 25. novembra po povratku sa drugaricine rođendanske proslave. Po zvaničnoj verziji, devojčica se okliznula i pala sa mosta u reku, što su prijavila njena dva drugara, koji su te večeri bili sa njom. Potraga za Barbarinim telom odmah je započeta, ali i pored detaljne pretrage korita Tise, obala i priobalja, nije pronađen ni delić odeće, što kod roditelja stvara sumnju da je Barbara uopšte pala sa mosta u reku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)