IZDATA NAREDBA O DOPUNI ISTRAGE PROTIV STEVANOVIĆA: Nastavlja se proces protiv bivšeg direktora Gerontološkog centra Niš

J. Ć.

16. 11. 2020. u 12:24

VIŠI sud u Nišu naložio je Višem javnom tužilaštvu da u roku od tri dana donese naredbu o dopuni istrage protiv bivšeg direktora Gerontološkog centra Milana Stevanovića (47).

ИЗДАТА НАРЕДБА О ДОПУНИ ИСТРАГЕ ПРОТИВ СТЕВАНОВИЋА: Наставља се процес против бившег директора Геронтолошког центра Ниш

Foto: J.Ć.

On se tereti za teško delo protiv zdravlja ljudi, jer nije preduzeo nikakve mera za spečavanje širenja zaraze kovid 19 u toj ustanovi socijalnog staranja usled čega je preminula 51 osoba.

Viši sud u Nišu doneo naredbu da VJT donese naredbu o dopuni istrage protiv optuženog Stevanovića jer je potrebno bolje razjašnjenje stanja stvari kako bi se ispitala osnovanost optužnice Višeg javnog tuzilastva u Nisu.

Više javno tužilaštvo je protiv Stevanovića podiglo optužnicu 7. oktobra na koju su odgovorili njegovi branioci navodeći činjenice i okolnosti zbog kojih optužnicu smatraju nepravilnom. U odgovoru na optužni akt predložili su da veće Višeg suda u Nišu optužnicu vrati Višem javnom tužilaštvu na dopunu istrage.

Veće Višeg suda pristupilo je ispitivanju optužnice i nakon izvršenog uvida u spise predmeta ustanovilo da je u tom krivičnom predmetu potrebno razjašnjenje stanja stvari kako bi se ispitala osnovanost optužnice zbog čega je potrebno dopuniti istragu.

Optuženi se od hapšenja u aprilu mesecu nalazi u pritvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024