NOVI DETALJI: Ovako su pali Srbi i članova grupe "Poslastičari" u Španiji

E. H.

03. 11. 2020. u 07:45

PRIPADNICIMA kriminalne grupe "Poslastičari", koji na teritoriji opštine Ribadeo u španskoj oblasti Galicija već skoro 25 godina trguju narkoticima, prema onome što je objavljeno u tamošnjim medijima, najbliži saradnici su članovi grupa sa teritorije balkanskih zemalja.

НОВИ ДЕТАЉИ: Овако су пали Срби и чланова групе Посластичари у Шпанији

Foto lavozdegalicia.es

Tako su u prošlonedeljnoj policijskoj akciji "Dinastija" među četvoricom Španaca, lisice na ruke stavljene i dvojici Srba. Prilikom pretresa na sedam lokacija zaplenjeno je 560 kilograma kokaina.

"Poslastičarima" je prema raspoloživim podacima, prvobitno baza bila u regionu Salnes, da bi se kasnije prebacili u Ribadeo. Kako je saopšteno, pripadnici grupa sa Balkana učvrstili su kontakte sa "kolegama" iz Španije zbog povoljnog položaja galicijske obale, koja je jedna od ključnih tačaka za uvoz narkotika iz zemalja Južne Amerike u Evropu.

AUTOMOBIL U KVARU

U PLANU je bilo da kokain bude transportovan u pokvarenom automobilu, koji bi natovarili na kamion šlep-službe.

Pripadnici španske policije, ali i agenti američke agencije za borbu protiv trgovine drogom DEA, jedno vreme su nadgledali sumnjive lokacije i samo su čekali povoljan trenutak da stupe u akciju.

Foto lavozdegalicia.es

Poslednja zaplena usledila je nakon što je nekoliko dana ranije kokain iz Latinske Amerike dopremljen uz pratnju nekoliko pripadnika grupe, koji su bili zaduženi za njegov transport. Narkotici su zatim prema planu trebalo da budu razvezeni širom zemalja EU.

Pored kuća koje je policija pretresla, na meti se našlo i nekoliko preduzeća, koje su osumnjičeni, kako se tvrdi, koristili kao pokriće za ilegalne poslove. Tako su tamo zaplenjena skupocena vozila, novac, oprema pomoću koje su pripadnici komunicirali, oružje, ali i određena dokumentacija, koja je korišćena za prikrivanje stvarnih poslova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna