ZA TRI SMRTI KRIV I MOST: U Malom Iđošu danas dan žalosti zbog pogibije mladića i dve devojke

J. LEMAJIĆ

20. 10. 2020. u 07:27

ЗА ТРИ СМРТИ КРИВ И МОСТ: У Малом Иђошу данас дан жалости због погибије младића и две девојке

Foto N. karlić/privatna arhiva

Za više od sedam decenija postojanja pamti Lovćenac, selo u opštini Mali Iđoš, mnogo nesreća, ali poslednja koja se desila u nedelju, kada su poginuli Danilo Dabanović (22), i njegove saputnice B. P (17) i M. V. (17), zavila je naselje u crno.

Troje mladih ljudi, pred kojima je tek bio život, nastradalo je na licu mesta u saobraćajnoj nesreći kada su udarili u most. Do nesreće je došlo kada je BMV, kojim je upravljao Dabanović, najverovatnije usled neprilagođene brzine, udario o ivicu mosta i potom upao u kanal. Od siline udarca vozilo je skroz slupano, vozač i jedna devojka su ispali napolje. Telo devojke koja je ostala zarobljena u kolima izvlačili su vatrogasci.

- Deca su bila na druženju u jednom lokalu u Kuli, mislim da su Danilo i Vrbašanka M. V. bili momak i devojka, dok joj je B. P. iz Lovćenca bila najbolja drugarica. Devojka iz Vrbasa je trebalo da ostane da prenoći kod drugarice - pričaju meštani. - Oni koji su ih poslednji put videli, kažu da su bili raspoloženi, da nisu pili, a šta se dogodilo posle, odneli su sa sobom. Ovo je strašna tragedija za sve. Danilo ima dve mlađe sestre, a B. P. je jedinica. Ne možemo ni da zamislimo kako im je.

SAHRANA UMESTO ROĐENDANA

Porodice nastradalih, razumljivo, nisu želele da razgovaraju o tragediji.

- Čekamo da nam jave kada će biti završena obdukcija, da možemo da odemo po telo i pripremimo sahranu. Da je sreće, spremali bismo joj 18. rođendan, a ne ispraćaj - kroz suze nam je rekao rođak nastradale B. P.

Automobil se kretao iz pravca Ulice 13. juli i direktno udario u most, za koji, kako kažu meštani, ne postoji nikakva signalizacija.

- Verujte, mnogi u selu i ne znaju da postoji taj most nasred puta. Navodno je postavljen pre godinu i po, ali ne postoji nikakav znak upozorenja ili osvetljenje - kaže nam meštanin Igor B. - Bilo je pitanje dana kada će se desiti neka tragedija. Vrlo je moguće da dečko nije ni znao da taj most postoji, a kada ga je primetio, već je bilo kasno.

U opštini Mali Iđoš kažu da je most preko kanala još nije završen.

- Tačno je da je napravljen malo čudno, naročito što je tik ispred njega oštra krivina, zbog čega mora dobro da se pazi i uspori. Zašto je to tako, ne znamo, sve je rađeno po projektu od pre nekoliko godina - kažu nam u Opštini Mali Iđoš gde je danas Dan žalosti, zbog sahrana Danila Dabanovića i B. P. u Lovćencu, i M. V. u Vrbasu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Ne razumijem

20.10.2020. 08:51

Priče lokalnih stanovnika nemaju smisla. Te niko ne zna za taj most, te nema znakova, te nije označen i to je dovelo do nesreće. KAKO ?? Ako niko ne zna za most, niko ga neće probati ni koristiti, te neće ga promašiti ili pasti sa njega u provaliju ? A to što se vide tragovi guma u jarku, svi se prave englezi, tragovi guma u jarku su, jeli, normalna stvar. Jedino ako se tu vozi duž jarka, pa onda udarili u most - u tom slučaju se izvinjavam za komentar. Ovdje sve ukazuje na neprilagodjenu brzinu i ne korištenje pojaseva ( dvoje su nadjeni van automobila ).

Nenad

20.10.2020. 09:58

Vozio je bahato i to sa mostom nema nikakve veze. Narocito ako nije poznavao put...Porodicama nastradalih tako bude malo "lakse" kada deo krivice za tragediju mogu da prebace na nekog. Znam o cemu govorim, moj mladji brat je tako otisao.

AlOkin

20.10.2020. 10:36

Naravno. Kriv je most. Ko mu je dozvolio da se nađe tu, na tom mestu, preko kanala, baš u momentu kada obest i dokazivanje pred devojkama u super brzom autu sleće s puta... Moje saučešće porodicama.