U ŠARCA PUCANO IZ "BERETE" SA PRIGUŠIVAČEM: Novi detalji policijske istrage - pištolj bez serijskih brojeva, nema ni otisaka

Z. U. - S. J. M.

19. 10. 2020. u 08:10

У ШАРЦА ПУЦАНО ИЗ БЕРЕТЕ СА ПРИГУШИВАЧЕМ: Нови детаљи полицијске истраге - пиштољ без серијских бројева, нема ни отисака

Foto Ž. Knežević

ALEKSANDRU Šarcu (35) navodnom pripadniku "Pink Pantera", grupe poznate po pljačkanju juvelirnica širom Evrope, na koga je pucano na parkingu Tržnog centra "Ušće" u Beogradu, lekari se i dalje bore za život.

Kako je "Novostima" rečeno u Urgentnom centru, gde je u subotu posle podne primljen u besvesnom stanju nakon što mu je napadač ispalio dva metka u glavu, zdravstveno stanje mu je "nepromenjeno i sve vreme se nalazi na intenzivnoj nezi".

Prema našim informacijama, napadač je u Šarca pucao iz pištolja "bereta", kalibra 7,65 milimetara, na kojem je bio prigušivač. Taj pištolj je tokom bežanja bacio u žbunje ispred tržnog centra, gde su ga forenzičari kasnije pronašli. Kako smo saznali, na njemu su izbrušeni serijski brojevi, tako da mu se teško može ući u trag porekla, a nema ni bilo kakvih otisaka. Sve to govori da je pokušaj likvidacije Šarca vrlo profesionalno planiran i odrađen.

POVREDE Aleksandar Šarac, Foto privatna arhiva

Takođe, Šarac je vozio blindirani crni "mercedes" i na sebi je imao pancir. Tog dana u podzemnom parkingu tržnog centra automobil je parkirao na A00 nivou, i to na mestu koje je označeno da ga koriste samo invalidi. Verovatno je izabrao baš to mesto, jer je ono treće od zida i svega desetak metara od ulaza u "Ušće", što znači da je vodio računa da mnogo ne pešači između drugih vozila. S obzirom na to da je ranijih godina već tri puta bio meta napada, vodio je računa o svojoj bezbednosti.

OD 2012. TRI NAPADA

PRVI napad na Aleksandra Šarca dogodio se 2012. godine kada je na njegovu kuću na Banovom brdu bačena bomba.

I drugi put 2018. je bačena bomba, ali je tada napadač pomešao dvorišta, pa je eksplozivnu napravu bacio na kuću Šarčevog prvog komšije, bivšeg košarkaša Partizana i reprezentativca Vukašina Avdalovića. Pretpostavlja se da su ta dva napada predstavljala opomenu i poruku Šarcu, s obzirom na to da nikoga nije bilo u dvorištu.

Treći put, u januaru 2019, Čaba Der je izašao iz belog "fijata" ispred Šarčeve kuće i greškom ubio njegovog zeta Nebojšu Markovića, dok je ovaj u gepek svog automobila pakovao dečja kolica. Zbog ovog zločina protiv Dera, koji je u pritvoru u Mađarskoj i Alana Ciglera, koji ga je tada vozio i nalazi se u pritvoru u Beogradu, Više tužilaštvo je podiglo optužnicu.

Međutim, napadač je očigledno znao sve ove podatke, pa mu je dva puta pucao samo u glavu.

Kad je Šarac izašao iz tržnog centra i došao do vrata svog "mercedesa", napadač mu je prišao sa leđa i ispalio hice. Šarac je pao na pločnik između vozila i betonskog stuba, a napadač je pobegao.

NAPADAČ Snimak video-nadzora TC, Foto Printskrin

Istrčao je napolje i čini se da je bio vrlo samouveren da neće biti identifikovan, iako je morao znati da će ga snimiti mnogobrojne kamere video-nadzora. Zbog toga je trčao malo pognute glave. Na sebi je imao crvenu jaknu, farmerice, bele patike, a na glavi crni kačket i crnu masku koja se sada nosi zbog korone. Navukao je skroz do očiju, a rub kačketa mu je prekrivao oči. Međutim, na jednom od objavljenih snimaka vidi se da specifično trči, što znači da bi odgovarajućim antropološkim veštačenjima ipak mogao biti utvrđen njegov identitet.

Upravo je na ovaj način policija sredinom septembra identifikovala osumnjičenog koji je podmetnuo eksplozivnu napravu ispod džipa Strahinje Stojanovića na Novom Beogradu i aktivirao je kad je ovaj, vozeći, izašao na ulicu.n

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Veki

19.10.2020. 09:12

Jedan krimos manje. Sve dok drzava ne pocne da primenjuje Zakon o poreklu i pranju novca, u punom obimu i oduzima imovinu stecenu kriminalom, ovde nece biti mirno. Postali smo ratna zona kriminalnih obracuna crnogorskih drzavljana, a mnogi i njihove placene ubice.

Bojan

19.10.2020. 09:17

Pa to je ta stoka što po tržnim centrima parkira na mesta za invalide. I nikome ništa. Ideš u tržni centar i nosiš pancir. Posle ovakvih spodoba treba da nam bude žao?! Zemljo otvori se

Vozd

19.10.2020. 09:20

Ako prezivi , moći će dozivotno da parkira na a mestu za invalide , i onako većina opasnih momaka parkira na tako obelezena mesa , caljda što su " invalidi " samo u ...