UBILI SU GA ZBOG 20 EVRA I 300 DINARA: Presuda za zločin u Melnici, saučesnik osuđen na 10 godina zatvora

D. N.

15. 10. 2020. u 10:38

NA ponovljenom suđenju u Višem sudu u Požarevcu, Mališa Dragutinović (52) iz Knežice, osuđen je na 10 godina zatvora, za saizvršilaštvo u teškom ubistvu Slavoljuba Dragomirovića (66) iz Melnice.

УБИЛИ СУ ГА ЗБОГ 20 ЕВРА И 300 ДИНАРА: Пресуда за злочин у Мелници, саучесник осуђен на 10 година затвора

FOTO: D. Novković

Izrečena presuda nije pravosnažna, jer optuženi ima pravo žalbe Apelacionom sudu. Prvooptuženi za ovaj zločin, Nebojša Milošević (35) iz Knežice, u avgustu je pravosnažno osuđen na 30 godina i upućen je na izdržavanje kazne. Njegovom saučesniku suđenje je ponovljeno, kako bi se utvrdilo da li je kod njega bilo umišljaja.

Zločin za koji se optuženi terete dogodio se 27. septembra 2018. godine, dok se Slavoljub iz Petrovca na Mlavi vraćao biciklom kući u Melnicu. Optuženi su ga pratili autom, a onda je Nebojša, dok je Slavoljub uzbrdo gurao bicikl, prišao s leđa i drvenim kocem ga više puta udario u glavu i tako usmrtio. Iz džepa mu je uzeo 20 evra i 300 dinara, a zatim njegovo telo ostavio u kanalu pored puta. Prvobitno se sumnjalo da je Slavoljuba udario auto, ali su obdukcijom otkrivene povrede glave nanete tupim predmetom.

Nebojša je razotkriven jer su se na biciklu nalazili njegovi otisci. Naime, on se sa Slavoljubom sreo u Petrovcu, nakon što je ovaj uzeo bicikl sa servisa.

Nebojša mu je tada pokazivao kako rade neke komande na biciklu i tako je ostavio otiske. Nakon toga je odlučio da ga opljačka, pa je u pomoć pozvao Mališu, da dođe svojim autom kako bi pratili Slavoljuba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KAKO POBEDITI HEROIN: Priče iz hronike - Gost Novosti izlečenini zavisnik od droga Nebojša Jovanović (VIDEO)