SILOVAO ĆERKU, PRETUKAO JE I ODSEKAO JOJ KOSU Potvrđena presuda-silovatelju iz Malog Crnića 15 godina zatvora

D.N.

12. 10. 2020. u 10:05

APELACIONI su u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Požarevcu, kojim je Ž.M. (62) iz okoline Malog Crnića osuđen na 15 godina zatvora zbog silovanja maloletne ćerke A.M. (16).

СИЛОВАО ЋЕРКУ, ПРЕТУКАО ЈЕ И ОДСЕКАО ЈОЈ КОСУ Потврђена пресуда-силоватељу из Малог Црнића 15 година затвора

Foto: D.N.

Ova presuda je pravosnažna i na nju ne postoji pravo žalbe. Na prethodnu presudu požarevačkog suda žalila se odbrana optuženog, dok je Više javno tužilaštvo bilo zadovoljno dosuđenom kaznom, jer je maksimalna za ovo krivično delo.


Prema navodima optužnice, koju je zastupao zamenik višeg tužioca Miroslav Vojinović, optuženi se teretio da je od 10. do 12. maja 2018. godine, ćerku više puta silovao i pretukao, a zatim joj odsekao kosu. U to vreme oni su u kući bili sami, jer ga je njegova supruga napustila zbog nasilja, a sina je još ranije izbacio iz kuće.

Optuženi je uhapšen odmah pošto su ga supruga i ćerka prijavile policiji. Tri meseca pre ovog krivičnog dela, on je izašao pre vremena iz zatvora, u kojem je izdržao 10, od ukupno 14 godina na koliko je osuđen za ubistvo jednog meštanina iz svog sela. Viši sud i Više javno tužilaštvo bili su protiv njegovog puštanja, ali je zatvorska komisija smatrala da treba da izađe na slobodu, jer se dobro vladao i jer je oboleo od leukemije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO U ZAJEČARU O SMRTI BRATA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ: Još nije stigao zapisnik o obdukciji tela