DETALJI SA SUĐENJA SIMONOVIĆU: Saslušani veštaci, evo šta su rekli

J. D. Lj.

06. 10. 2020. u 18:48

SUĐENjE Dragoljubu Simonoviću, nekadašnjem predsedniku opštine Grocka i ostalim optuženima, koji se terete za paljenje kuće Milanu Jovanoviću, novinaru "Žig infa", nastavljeno je u Drugom osnovnom sudu u Beogradu, nakon što je stiglo rešenje Višeg javnog tužilaštva kojim je odbijen zahtev advokata odbrane za izuzeće Nebojše Popovića, tužioca Drugog osnovnog tužilaštva.

ДЕТАЉИ СА СУЂЕЊА СИМОНОВИЋУ: Саслушани вештаци, ево шта су рекли

Foto N. Skenderija

Pretres je nastavljen saslušanjem veštaka, odnosno stručnih saradnika. Najpre je svoj iskaz dao veštak balističar, koji je rekao da je veštačio čauru koja je nađena na licu mesta, a nakon požara, nedaleko od garaže i kuće novinara.

- Čaura, koja je pronađena, a potiče od metka kalibra 7,65 mm, najverovatnije je aktivirana dejstvom plamena i temperaturom višom od 60 stepeni, koja deluje na barutne čestice - objasnio je balističar. - Ipak, ne isključuje se ni mogućnost da je metak ispaljen iz oružja, kao ni da je, možda, stavljen u koktel koji je ubačen u garažu i koji je izazvao požar u njoj, a potom i u kući.

Nakon toga saslušan je stručni saradnik elektro struke Miodrag Stojković, koji je pokušao da opovrgne veštačenje njegove koleginice, sudskog veštaka Ane Milosavljević, a vezano za štetu nastalu u požaru, kada je reč o struji i pratećim elementima.

- Posedujem podatak da struja nije bila isključena kada se desio požar, kao ni posle toga - kaže stručni savetnik. - Distribucija nema zabeležen podatak o požaru, o čemu je trebalo da ih obaveste vatrogasci i policija, a najpre vlasnik čija je imovina gorela ili neki građanin. Nema podataka ni o isključenju struje.

Nakon toga, došlo je do stručnog sukoba između dvoje kolega, a vezano za pričinjenu štetu oko elektroinstalacija u kući novinara posle požara.

- Ostajem pri svojoj tvrdnji da nije bilo totalne štete i da je ona, iz ne znam kojih razloga, predimenzionirana - kazao je stručni saradnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri