POSLE RASPISIVANJA POTERNICE: Osumnjičeni za ubistvo Strahinje Stojanovića nije u BiH?

E. V. N.

22. 09. 2020. u 22:00

MILIVOJ L. (50), iz Gradiške, koji je osumnjičen za ubistvo Strahinje Stojanovića u Beogradu, trenutno se ne nalazi u Gradišci i policija nema informacije o njegovom kretanju - potvrđeno je "Novostima" u MUP Republike Srpske.

ПОСЛЕ РАСПИСИВАЊА ПОТЕРНИЦЕ:  Осумњичени за убиство Страхиње Стојановића није у БиХ?

Foto Z. Jovanović

- Prema dostupnim podacima, on se uopšte ne nalazi na teritoriji Bosne i Hercegovine - kaže dobro obavešteni izvor blizak policiji.

Viši sud u Beogradu raspisao je međunarodnu poternicu za Milivojem L. i odredio mu pritvor u koji će biti sporoveden čim bude uhapšen. MUP Srbije saopštio je da je on identifikovan kao izvršilac krivičnog dela na osnovu do sada prikupljenih dokaza.

Foto Fejsbuk

Strahinja Stojanović

Iako ga istražni organi Republike Srpske dovode u vezu sa više krivičnih dela, Milivoj L., kako saznajemo, u dosijeu ima samo jednu pravosnažnu presudu.

Osnovni sud u Gradišci osudio ga je na novčanu kaznu od 2.000 konvertibilnih maraka zbog nanošenja telesnih povreda Milanu Vujičiću zvanom Vujka u martu 2014. Reč je o "žestokom momku", koji je ubijen u sačekuši oktobra 2015. kada je pogođen s dva hica.

Policija ga je ispitivala u vezi s tim ubistvom, ali nije imao status osumnjičenog.

MEKTIĆ: AKO JE KRIV ODGOVARAĆE

U JAVNOSTI se pojavila fotografija Milivoja L. sa nekadašnjim ministrom bezbednosti BiH Draganom Mektićem, koji je povodom toga na "Tviteru" napisao:

- Ako je kriv odgovaraće. Momka znam iz ratnih dana i dok je bio u MUP RS. Od posle rata video sam ga dva-tri puta.

Mislim da je slika nastala u jednom kafiću u Prnjavoru, ali sa mnom su se slikale hiljade ljudi. Znam čiji je ovo spin iz Banjaluke. Ali polagaće oni račune.

Dovođen je u vezu i sa drugim krivičnim delima, ali ni za jedno nije optužen. Operativni podaci MUP RS ukazuju da je ekipa Milivoja L. često izlazila u susret raznim kriminalcima po pitanju logistike u izvršenju krivičnih dela, ali i njihovom skrivanju, ilegalnom prebacivanju preko Save u Hrvatsku i slično. Policija pokušava da utvrdi da li su, posle ubistva Slaviše Ćuluma u maju ove godine, pružili pomoć izvršiocima tog krivičog dela, koje se još nalazi u fazi istrage i nije do kraja rasvetljeno.

 Milivoj L., Foto: Printskrin

Za stanovnike Gradiške dovođenje Milivoja L. u vezu sa zločinom u Beogradu je veliko iznenađenje, jer u javnosti nije bio sklon ekscesima. Poznaju ga kao ugostitelja i vlasnika popularnih kafića na keju u Gradišci. U ovaj pogranični grad došao je iz Hrvatske i navodno je imao bogato ratno iskustvo. Hapšen je u decembru 2019. nakon što je na društvenim mrežama osvanuo snimak kako hoda ulicama Gradiške i puca u vazduh iz dva pištolja. Posle raspisivanja poternice za njim, sam se predao policiji, ali je ubrzo pušten.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN REZERVATA BIOSFERE: Čuvari prirode i biološke raznovrsnosti