LIKVIDIRANI KOŽAR I HADŽIĆ: U obračunu u Grčkoj, nastradali Baranin i Užičanin navodno bliski "škaljarcima"

Z. U. - S. Đ.

23. 07. 2020. u 21:05

DVOJICA pripadnika organizovane kriminalne grupe bliske "škaljarskom klanu", Alan Kožar iz Bara i Damir Hadžić iz Užica, ubijeni su u žestokom kriminalnom obračunu u jednom letovalištu u Grčkoj.

ЛИКВИДИРАНИ КОЖАР И ХАЏИЋ: У обрачуну у Грчкој, настрадали Баранин и Ужичанин наводно блиски шкаљарцима

Uviđaj na mestu ubistva Stamatovića i Dedovića

Zvaničnu informaciju o kom mestu je tačno reč, ni crnogorska, a ni srpska policija, do sada nisu dobile.

Da je došlo do likvidacije, obavešten je, nezvaničnim kanalima, crnogorski MUP. U istoj informaciji se navodi da je, pored ove dvojice, u obračunu teško ranjena još jedna osoba. Za obojicom ubijenih je, inače, bila raspisana poternica.

Protiv Damira Hadžića je srpska policija, posle detaljne istrage, podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je ubio visokopozicioniranog pripadnika "kavačkog klana" Davorina Baltića (40), 1. januara 2018. u centru Beograda. Prema operativnim podacima srpskih službi, Hadžić je važio za bliskog čoveka i saradnika Igora Dedovića, jednog od vođa "škaljarskog klana". On mu je, kako se sumnjalo, izdavao naloge sve dok nije ubijen januara ove godine u Atini.

Na zahtev Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i naloga nadležnog suda, protiv Hadžića je raspisana crvena Interpolova poternica juna 2018, pod sumnjom da je jedan od dvojice koji su pucali i ubili Baltića.

OSVETA

PREMA pisanju medija, ali i operativnim podacima službi bezbednosti, Kožar je bio čovek od poverenja vođe novog "zemunskog klana" Luke Bojovića. Bojović je, navodno, naručio Šaranovićevu likvidaciju, kako bi osvetio brata.

Policija raspolaže operativnim saznanjima da je Davorin Baltić ubijen ne samo zato što je bio čovek blizak "kavčanima", već zbog toga što ga je suprotna strana dovodila u direktnu vezu sa organizacijom likvidacije prve žrtve u međusobnom ratu - Gorana Radomana. On je ubijen, takođe, u garaži u Novom Beogradu 20. februara 2015. Radoman se povezivao sa krađom oko 250 kilograma kokaina u Valensiji krajem 2014, kada je i započeo krvavi sukob "škaljaraca" i "kavčana".

DAMIR Hadžić. prvi otvara vatru iz pištolja, sa suvozačeve strane

U "papirima" naših istražnih organa navodi se i da je Hadžić imao svoju organizovanu kriminalnu grupu i jako uporište u Užicu i zlatiborskom kraju. Dovodio se u vezu sa serijom razbojništava i pljački širom Evrope. Na meti su mu bile uglavnom juvelirnice i zlatare, a veruje se da je on i jedan od istaknutijih pripadnika grupe "Pink panteri".

I u samom Užicu, prema tvrdnjama istražnih organa, počinio je nekoliko teških krivičnih dela, posle kojih je pobegao u inostranstvo. Tokom tog bekstva po zemljama zapadne Evrope, činio je krađe i razbojništva. On je, inače, pre desetak godina uhapšen u Milanu gde je, kako tvrdi tamošnja policija, organizovao pljačku blindiranog vozila za prevoz novca.

Operativna saznanja govore da su Hadžić i Alan Kožar upleteni sa članovima "škaljarskog klana" i u krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike ka zapadnoj Evropi.

HICI U DEDOVIĆA I STAMATOVIĆA

PREMA operativnim podacima srpskih obaveštajnih službi i policije, Damir Hadžić je bio jedan od glavnih ljudi koje je "škaljarac" Igor Dedović (na slici desno) držao "na vezi". Dedović je, sa svojom desnom rukom Stevanom Stamatovićem (na slici levo), ubijen 19. januara ove godine u prepunom restoranu u Atini. Za ovog Užičanina se govorilo da je odrađivao sve "prljave" poslove u Srbiji, posebno kada je reč o organizaciji ubistava.

Kožar, poreklom iz Bara, u crnogorskim papirima povezivan je sa kriminalnom grupom koju je nekad predvodio Luka Đurović. Posle njegove misteriozne pogibije, vođstvo su preuzeli Lukin rođeni brat Jovan i Kožar. Njihova ekipa je tesno sarađovala sa "škaljarcima", ali i sa grupom Luke Bojovića i Filipa Koraća.

Kožar je optuživan za pomaganje u ubistvu crnogorskog policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića. U istom postupku osuđen je na šest godina zatvora zbog bombaškog napada na hotel "Splendid" u Bečićima.

Crnogorski pravosudni organi raspisali su za Kožarom međunarodnu poternicu po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije koja se sumnjiči za teška krivična dela. Tužilaštvo ga tereti da je 2016. godine organizovao kriminalnu grupu u Baru i Budvi, čiji su pripadnici bili Milan Dinić iz Niša i neke nepoznate osobe koje su ubile Slobodana Šaranovića, 11. marta 2017. ispred njegovog stana u budvanskom naselju Dubovica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)