USKORO SUĐENJE ZA UBISTVO FILIĆA: Potvrđena optužnica Nikoli B. (20) i Mitru P. (20)

J. ILIĆ

21. 07. 2020. u 08:51

VIŠI sud u Smederevu doneo je rešenje o potvrđivanju optužnice Višeg javnog tužilaštva protiv Nikole B. (20) i Mitra P. (20) iz Velike Plane, koji se terete za teško ubistvo Stefana Filića (18) iz Starog Sela.

УСКОРО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ФИЛИЋА: Потврђена оптужница Николи Б. (20) и Митру П. (20)

Restoran ispred kog je ubijen Stefan / Foto arhiva

Kako saznaju "Novosti", odbrana jednog od okrivljenih, Mitra P. uložila je prigovor na optužnicu, koji je Veće Višeg suda u Smederevu odbacilo.

- Nećemo se žaliti na ovu odluku Apelacionom sudu - potvrdio je advokat Dušan Kostić.

Odbrana drugog okrivljenog nije uložila prigovor, tako da je optužnica postala pravosnažna. Sada se očekuje da sud odredi datum početka glavnog pretresa.

Nikola B. i Mitar P. optužnicom se terete da su 2. februara u Velikoj Plani, ispred kluba "Brodolom" nasmrt pretukli Stefana. Kako se u optužnici navodi, mladića su više puta udarili pesnicama u glavu, posle čega je on pao na zemlju, a dok je ležao, Nikola B. ga je šutnuo nogom u glavu. Stefan je odmah prebačen u bolnicu, gde je preminuo 30 sati kasnije.

Istraga u smederevskom tužilaštvu je završena za tri meseca. Nikola B. je na saslušanju pred tužiocem delimično potvrdio događaj, ali je to predstavio kao tuču. Mitar P. je negirao umešanost. Podvrgnuti su neuropsihijatrijskom veštačenju, jer su, kako se tvrdi, bili pod uticajem alkohola. Rezultati veštačenja su pokazali da im je uračunljivost bila smanjena, ali ne u velikoj meri.

Na nalaz obdukcije Filića čekalo se dva meseca, a na veštačenje povreda manje od mesec dana. Posle obdukcije i veštačenja povreda, koje su obavili lekari Instituta za sudsku medicinu, ustanovljeno je da su udarci u glavu bili fatalni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024