NASTAVLJAJU SE INVESTICIJE NA AERODROMU: Mali se sastao sa regionalnim direktorom kompanije Vansi Erports

B. Ca.

12. 05. 2021. u 18:23

MINISTAR finansija Siniša Mali danas je sa regionalnim direktorom za istočnu i severnu Evropu i jugoistočnu Aziju kompanije Vansi Erports, Emanuelom Menantoom, razgovarao o napretku investicija na aerodromu "Nikola Tesla" i o uticaju pandemije na avio-saobraćaj.

НАСТАВЉАЈУ СЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ НА АЕРОДРОМУ: Мали се састао са регионалним директором компаније Ванси Ерпортс

Foto: Ministarstvo

Saglasili su se da je pandemija virusa korona znatno uticala na sve privredne grane, ali da je beogradski aerodrom kojim upravlja Vansi, uprkos krizi uspeo da održi nivo usluga i da nastavi sa planiranim investicijama i proširenjima kapaciteta, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Navodi se da je Mali čestitao Menantou na dve nagrade koje je Aerodrom "Nikola Tesla" dobio od Međunarodnog saveta aerodroma za kvalitet usluge tokom 2020. godine na aerodromu "Nikola Tesla" i za najbolje higijenske mere u regionu.

Ministar je ocenio da je predanost koncesionara bezbednosti putovanja u doba pandemije znak da se projektom koncesije upravlja na pravi način, i istako kako ga raduje činjenica da se beogradski aerodrom po oceni putnika našao među najboljima u Evropi u svojoj kategoriji, piše u saopštenju.

Navodi se da je Menanto ocenio kako će veliki radovi na rekonstrukciji, proširenju i modernizaciji aerodroma "Nikola Tesla" doprineti boljem komforu putnika i još boljem pozicioniranju ove kompanije u regionu i Evropi.

Menanto je obećao da će Vansi Erports nastaviti da sluša glas putnika u održavanju kvalitetne usluge i bezbednog putovanja.

On je dodao da ga raduje brz oporavak srpske privrede i ocenio da je država Srbija na pravi način odgovorila na krizu izazvanu pandemijom.

Mali je sagovorniku poručio da je u prvom kvartalu ove godine zabeležen bolji rezultat nego što je projektovano, te da očekuje da će godišnji rast BDP-a biti veći od planiranih šest odsto i naglasio da se ove godine izdvaja čak 7,2 odsto budžeta za kapitalne investicije, što će dodatno pogurati privredni rast Srbije - saopštilo je Ministarstvo.

Ministar finansija je rekao da su zahvaljujući brzoj reakciji Republike Srbije nabavljene čak četiri vakcine, što je uslov za dostizanje kolektivnog imuniteta i potpuno otvaranje zemlje.

Navodi se da su sagovornici zaključili kako veruju u nastavak dosadašnje uspešne saradnje, kao i da će veoma brzo pandemija virusa korona biti iza nas, što će pozitivno uticati i na oporavak avio-saobraćaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)