SVI DETALJI TREĆEG PAKETA POMOĆI GRAĐANIMA: Ministar Mali objasnio način prijavljivanja za novac od države

Novosti online

26. 04. 2021. u 08:22

MINISTAR finansija Siniša Mali u jutarnjem programu na Hepi TV govori o detaljima detaljima Trećeg paketa mera i o dinamici isplate novčane pomoći svim punoletnim građanima Republike Srbije, zatim nezaposlenima, penzionerima i Srbima sa Kosmeta.

СВИ ДЕТАЉИ ТРЕЋЕГ ПАКЕТА ПОМОЋИ ГРАЂАНИМА: Министар Мали објаснио начин пријављивања за новац од државе

Foto: Instagram

Ovog jutra u Jutranjem programu Hepi televizije, ministar finansija govori o detaljima trećeg paketa mera i o dinamici isplate za sve punoletne građane, zatim nezaposlene, penzionere, za Srbe sa KIM, ali i za zaposlene u privrednim subjektima.

Prema rečima Sinše Malog, do kraja godine se kreće sa početkom gradnje metroa u glavnom gradu.

Najvažnija tema u Jutarnjem je bila i investicioni projekat koji je najavio predsednik Vučić juče.

- Želim predsedniku svu sreću, znam da će se izboriti najbolje za građane Srbije, ne smem ništa da pričam, ali definitivno je da će nam se svima promeniti život iz korena - kaže Mali.

- Imamo i još jednu važnu stvar, pogledajte strane investitore koji dolaze u Srbiju, veoma je bio važan način na koji smo reagovali na ovu krizu tokom pandemije korona virusa, tako smo svaki dinar svojih obaveza plaćali u dan, to je veoma važna poruka svima. Veoma je važan rebalans budžeta za 2021. godinu, imamo nikad više para za investicione planove - istakao je Siniša Mali u Jutarnjem na Hepi televiziji.

- Ovo je treći paket pomoći građanima, obezbedili smo novac. Treće nedelje maja isplatićemo pomoć svim građanima na Kosovu i Metohiju, a na predlog predsednika Vučića, za nezaposlene 200 evra, a za sve ostale po 100 evra. Ne moraju da se prijavljuju, već su svi u našoj evidenciji - rekao je Mali.

Ministar je saopštio i važne informacije o načinu prijavljivanja za sve one koji ne žive na prostoru Kosova i Metohije.

- Prijava počinje 28. aprila i traje do 15. maja za sve građane Srbije, otvara se portal trezora, tri su neophodne informacije koje treba popuniti. Jednom se prijavljujete za obe pomoći, penzioneri i korisnici socijalne pomoći se ne prijavljuju - istakao je Mali.

- Ovog jutra na @dobrojutrosrbijo.happytv razgovaramo o detaljima Trećeg paketa mera i o dinamici isplate za sve punoletne građane, zatim nezaposlene, penzionere, za Srbe sa KIM, ali i za zaposlene u privrednim subjektima - piše na Instagram nalogu ministra finansija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu