OD DANAS MOŽEMO U GRČKU: Putovanje za turiste iz Srbije preko Bugarske

B. Ca.

19. 04. 2021. u 05:55

ŽITELJI naše zemlje od danas, u osam časova, mogu da ulaze u Grčku. Granice su posle gotovo 300 dana otvorene i za turiste iz Srbije, koji do svojih omiljenih letovališta u predsezoni mogu avionom i preko dva prelaza u Bugarskoj.

ОД ДАНАС МОЖЕМО У ГРЧКУ: Путовање за туристе из Србије преко Бугарске

Foto AP

Letnja sezona se zvanično otvara 14. maja kada će se u Grčku ulaziti i preko Makedonije. Zbog epidemiološke situacije, zabrana je trajala od 6. jula 2020. godine.

Osim državljana zemalja EU, tamo će moći da putuju i ljudi iz SAD, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Izraela. Za ulazak će biti obavezni potvrda o vakcinaciji i negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata. Svaki putnik će morati da popuni i PLF formular 24 sata pre putovanja.

U Grčkoj je pre pandemije godišnje letovalo oko milion turista iz Srbije. Tamo su, međutim, i dalje na snazi stroge mere - policijski čas, pa je kretanje dozvoljeno od 21 do 5 sati samo do posla uz posebnu elektronsku SMS potvrdu. Postoji 6 kategorija zbog kojih može da se izlazi - kod lekara, u apoteku, po prehrambene prodavnice, do banke i državne službe, rekreacija ili šetanje psa, bez automobila, samo pešaka ili biciklom. Još ne rade kafići i restorani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)