PREDSEDNIK SRBIJE U NOVOM SADU: Otvorena nova velika fabrika (VIDEO)

Tanjug

07. 03. 2021. u 11:59 >> 12:27

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ У НОВОМ САДУ: Отворена нова велика фабрика (ВИДЕО)

Foto: J. S.

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas u Novom Sadu otvaranju fabrike kompanije "Continental Automotiv Srbija" u Novom Sadu.

Predsednik Srbije stigao je u Novi Sad i trenutno obilazi fabriku zajedno sa investitorima koji mu bliže objašnjavaju sam proces proizvodnje i radnje same fabrike.

Sa predsednikom, fabriku obilazi i predsednik Vlade Ana Brnabić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Dobro je da imamo ovo u Novom Sadu, ponovo će Srbija praviti automobile svetu - prokomentarisao je uz osmeh predsednik Srbije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

Događaju prisustvuje i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Nemačka kompanija Continental u Novom Sadu radiće na razvoju napredne elektronike za automobilsku industriju.

U njoj je do sada zaposleno preko 500 naših inžinjera.

Direktor fabrike, Lučijan Marđineanu rekao je da ova investicija ne bi mogla biti moguća bez truda mnogih ljudi, te se zahvalio vladinim zvaničnicima, lokalnim vlastima i kolegama.

On je rekao da "u budućnost gleda sa optimizmom".

- Radujem se i nadam, sa optimizmom, našem novom, zajedničkom projekti, radu i prijateljstvu - rekao je Marđineanu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

Saša Ćoringa, generalni direktor kompanije je rekao da je današnji datum poseban jer je na današnji dan, pre tri godine otvoren istraživački razvojni centar u Novom Sadu. 

- Inovativna elektronika proizvedena ovde sa znakom "Made in Serbia", biće naš tehnološki doprinos celom čovečanstvu. Drago mi je da će naši mladi i obrazovani ljudi diktirati trendove u svetu - rekao je Ćoringa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da očekuje da će ova fabrika zaposliti još ljudi.

Vučić se zahvalio svim investitorima na poverenju i ulaganju u Srbiju i Novi Sad.

- Mnogi koji su sa nama danas ovde, nisu bili s nama kada smo otvarali razvojno-istraživački centar. Jedino što mogu da kažem jeste da se beskrajno srećan, ponosan na zemlju u kojoj živimo i na ljude koji ovde rade. Ovo pokazuje koliko su Vojvodina, Novi Sad i Srbija napredovali u prethodnim godinama - rekao je on.

Foto: Printskrin

Predsednik je istakao i važnost dualnog obrazovanja.

- U Novom Sadu biće oformljen i prvi Institut za veštačku inteligenciju u aprilu ove godine. Srbija je pripremljenija za nove tehnologije - kaže Vučić.

Foto: Printskrin

Predsednik Srbije zahvalio se svim investitorima na poverenju i ulaganju u Srbiju i Novi Sad. 

- Nadam se da ćemo ovim putem i ovakvim radom postati treći u Evropi po broju zaposlenih - istakao je Vučić i dodao da je srećan zbog Novosađana, ali i čitave Srbije.

Predsednik je istakao i važnost Nemačke za ekonomski razvoj Srbije i zahvalio se nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, te istakao da je "uvek radila samo dobro za našu zemlju".

- Mi nikad nećemo zaboraviti koliko nam je pomogla u dovođenju novih investitora i rešavanju nekih regionalnih problema. Zahvalanost je nešto što najkraće traje, ali mi nećemo nikada zaboraviti za sve što je uradila, što je otvorila put Srbiji ka Nemačkoj. Hvala vam što verujete u Srbiju. Živela Srbiju i mnogo uspeha vam želim - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (65)

Slobodan

07.03.2021. 11:48

Farbike i nova radna mesta su budućnost naše zemlje samo ovako treba da nastavimo da se borimo i da privlačimo što više investitora to je budućnost za celu našu zemlju.

Vaske

07.03.2021. 11:49

Svaka nova fabrika za našu zemlju je veliki plus za našu ekonomiju. Ponosan sam na sve što smo do sada postigli i samo ovako treba tako da nastavimo. Ovo će značiti dosta za čitav Novi Sad.

Mijo

07.03.2021. 11:51

Nekada je ovo samo bio san a danas je to realnost zahvaljujući Aleksandru Vučiću naša zemlja je za ovo kratko vreme ojačala svoju ekonomiju. Nova radna mesta i nove fabrike su dosta donele našoj ekonomiji i čitavoj našoj zemlji. Ovo je korak ka velikom uspehu i velikoj budućnosti za sve nas.

Goran

07.03.2021. 13:38

Nikad se nije gradilo kao sada zahvaljujući Vučiću naša zemlja postiže svaki dan sve bolje rezultate i ovo je signal za privlačenje što većeg broja investitora.

kiki

07.03.2021. 13:38

Imamo sada otvorenu fabrku jednog od svetskih lidera u auto-industriji i nadam se da će se svi planovi ostvariti, pošto ova kompanija planira i proširenje, gde mogu očekivati još 500 radnika na zasnivanje radnog odnosa.

Milos

07.03.2021. 15:24

Otvaranjem ovako jake i snazne kompanije pruza se mogucnost za nova radna mesta sto ce znaciti i poboljsanje zivotnog standardasvih gradjana Novog Sada i okoline.

Ivana

07.03.2021. 18:47

Hvala našem predsedniku na svemu što radi za ekonomski napredak i razvoj naše države. Srbija danas ima predsednika kojem je stalo da građani Srbije žive bolje.Srbija je na pravom putu razvoja.

Zaki

07.03.2021. 20:12

Vučić je uspeo da otvori mnoge fabrike koje su godinama unazad ostajale samo na obećanjima. Koliko je Srbija napredovala, govori nam i to da će se u budućnosti otvarati još novih fabrika.

Ivana

07.03.2021. 20:18

Naravno da je otvorena nova fabrika , i ta fabrika će doneti nova radna mesta. Hvala našem predsedniku koji zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju, hvala predsedniče na svemu što činite za našu državu.

Marija

07.03.2021. 20:42

Ovo je jos jedan korak Srbije ka pozicioniranju.Srbija radi na sebi, postaje sve bolje mesto za ulaganje i rad. Nova fabrika ,nova radna mesta.. sretno Novom Sadu

Biljana

07.03.2021. 22:56

Otvaranje fabrike "Continental Automotiv Srbija" značajno će doprineti razvoju Novog Sada, smanjenju stope nezaposlenosti i razvoju industrije ovog dela Srbije. Zahvaljući odgovornoj politici Vučića, kao i posvećenosti i radu Srbija ide putem napretka i broj investicija raste.

drenovac30

07.03.2021. 23:45

У сред пандемије отворити једну овакву фабрику заиста је вредно похвале. Фабрика је модерна и запослиће 500 људи што су сјајне вести.