KATASTAR PODMLAĐUJE KADAR: Traže 217 inženjera geodezije, informatike i pravnike

Z. R.

02. 03. 2021. u 16:15

Vlada Srbije dala je saglasnost RGZ-u da otvori konkurs za stalno zapošljavanje stručnih kadrova.

КАТАСТАР ПОДМЛАЂУЈЕ КАДАР: Траже 217 инжењера геодезије, информатике и правнике

Foto: RGZ-promo

REPUBLIČKI geodetski zavod trebalo bi narednih meseci da dobije pojačanje od 321 radnika.  Na konkursu će biti otvoreno 217 radnih mesta za inženjere geodezije, informatike i diplomirane pravnike, a osim pozicija sa visokom stručnom spremom biće oglašeno i 37 radnih mesta koja zahtevaju višu stručnu spremu i 67 radnih mesta sa srednjom stručnom spremom.

Sa novim konkursom Republički geodetski zavod očekuje da ostvari značajno pojačanje kadrova u službama za katastar nepokretnosti i na taj način efikasnije i brže odgovori na sve zahteve građana.

- Tok konkursa biće u potpunosti transparentan i sve informacije će blagovremeno biti dostupne na veb sajtu Republičkog geodetskog zavoda. Konkurs će biti izvanredna prilika za razvoj krijere za sve kandidate koji žele da kroz konkursni proces pokažu svoja stručna znanja i kompetencije - knajavljuju u RGZ. - Očekuje se da će konkurs biti oglašen tokom sledeće nedelje na sajtu RGZ-a, Službe za upravljanje kadrovima i Nacionalne službe za zapošljavanje.

U poslednje dve godine Republički geodetski zavod pružio je stalno zaposlenje za 455 mladih stručnjaka iz različitih stručnih tehničkih oblasti i na taj način smanjio prosečnu starost svojih zaposlenih, koja je bila izrazito visoka, čak 55 godina. Podmlađivanjem kadra Republički geodetski zavod obezbedio je transfer znanja i iskustva sa starijih kolega na mlađe i obezbedio kadar sa višim stepenom informatičkih znanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEDELJA ODRŽIVOG RAZVOJA I POSLOVANJA: Bolji biznis za bolje društvo