VOĆNJACIMA TRAŽE NOVOG GAZDU: Poljoprivredno preduzeće iz Boleča oglasilo prodaju zemljišta i objekata u Sopotu

S. B.

13. 02. 2021. u 11:10

TRAŽE se zainteresovani kupci dela imovine PKB "Voćarskih plantaža" iz Boleča. Ovo preduzeće u stečaju nudi na prodaju dva poljoprivredna objekta i zemljište na četiri katastarske parcele u Sopotu.

ВОЋЊАЦИМА ТРАЖЕ НОВОГ ГАЗДУ: Пољопривредно предузеће из Болеча огласило продају земљишта и објеката у Сопоту

Foto privatna arhiva

Reč je o nekadašnjem servisu vozila, a početna cena ponuđenog paketa je 8,86 miliona dinara. Potencijalni kupci do 17. marta mogu da uplate obavezni depozit u iznosu od 3,5 miliona dinara. Javno nadmetanje zakazano je za 24. mart.

Stečajni dužnik na prodaju nudi dva poljoprivredna objekta površine 757 i 350 kvadrata i blizu 80 ari zemljišta, koje se vodi kao ostalo građevinsko zemljište.

Nekadašnji sinonim za gajenje voća godinama unazad je izigubio staru slavu. U stečaju je od 2015. godine, kada ga je tražila Agencija za privatizaciju pravdajući to dugotrajnom nemogućnošću plaćanja, jer su "Plantaže" tada već bile više od 1.000 dana u blokadi.

FORMA

PREDUZEĆE PKB "Voćarske plantaže" osnovano je 1976. godine. Posle dve decenije je prešlo u akcionarsko društvo. Odlukom nadležnih od 2009. godine "Plantaže" su poslovale kao društvo ograničene odgovornosti.

U najboljim danama "Voćarske plantaže" su držale više od 3.000 hektara zemlje u nekoliko opština nedaleko od Beograda. Pod voćem je bila skoro polovina te površine.

Zapošljavali su i do 1.300 radnika, ali poslednjih godina poslovanja spali su na svega pedesetak zaposlenih.

I stečaj ne teče glatko. Tokom pet godina postupak je vodilo pet upravnika. Na spisku imovine dužnika je 580 stavki, ali je tu najviše razne opreme - čak 440 komada. Zemljište se prostire na 18 parcela. Ubedljivo najveća površina je u Grockoj. Tu "Plantaže" u vlasništvu imaju 1.339 hektara. U zakupu je trenutno jedva polovina zemljišta ovog dužnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista