JELENA KUPILA NAJSKUPLJU VIKENDICU U SRBIJI: Evo koliko je platila i kako izgleda (FOTO/VIDEO)

Z. R.

20. 01. 2021. u 12:59

NAJSKUPLjA kuća koja je prodata u poslednjem kvartalu prošle godine u Srbiji je vikendica u Sopotu.

ЈЕЛЕНА КУПИЛА НАЈСКУПЉУ ВИКЕНДИЦУ У СРБИЈИ: Ево колико је платила и како изгледа (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Nalazi se u selu Rogača na planini Kosmaj i plaćena je tri miliona evra. U izveštaju Republičkog geodetskog zavoda o prometu nekretnina za poslednje tromesečje 2020. navedeno je da ovaj kompleks čine dve vikendice, tri pomoćne zgrade, bazen i četiri parcele. Kupoprodaja je realizovana 28. decembra prošle godine. Mediji su pisali da je ovu vilu Elene Karić kupila Jelena Đoković, Novakova supruga.

U Ulici heroja Milana Tepića na Savskom vencu u Beogradu nalazi se najskuplja nekretnina prodata u gradu. Vlasnik je prvog dana oktobra za nju platio 1.850.000 evra. Uz ovu vilu dobio je i tri pomoćna objekta, bazen i garažu. U izveštaju Republičkog geodetskog zavoda o prometu nekretnina za poslednje tromesečje 2020. navedeno je da je čak 13 najskupljih stanova prodato u Beogradu na vodi. Najskuplji kvadrat stana plaćen je 8.754 evra, a za isti stan je dato i najviše novca - 1.426.888 evra.

Najviše plaćen kvadrat stare gradnje je plaćen u Ulici kralja Petra u opštini Stari grad, 4.452 evra, dok je najviše novca za stan u starogradnji izdvojeno za nekretninu u Francuskoj ulici, za koji je plaćeno 400.000 evra. I najskuplji kvadrat poslovnog prostora prodat je u Starom gradu, najskuplji kvadrat garažnog prostora u novogradnji u kompleksu Novi Dorćol, a u starogradnji u Golsvordijevoj ulici u opštini Vračar.

Foto: Google maps

Prema izveštaju RGZ, ukupan obim novčanih sredstava na tržištu nekretnina iznosio je više od 1,3 milijarde evra pri čemu se 54 odsto novca odnosilo na promet stanova, a mesečno je zabeleženo oko 4.000 kupoprodaja. Prodato je ukupno 2.000 stambenih objekata, što u poređenju sa istim kvartalom pre godinu dana, predstavlja povećanje od 21,7 odsto.

Opao je promet vikendica u odnosu na treći kvartal 2020. i to za 29,5 odsto ali je prodaja vikendica u odnosu na četvrto tromesečje 2019. bila veća za 42,1 procenat.

Što se poljoprivrednog zemljišta tiče mesečno je beleženo oko 2.200 kupoprodaja, dok je kod građevinskog zemljišta bilo oko 2.600 kupoprodaja.

Tokom četvrtog kvartala su javni beležnici i osnovni sudovi Republičkom geodetskom zavodu dostavili 44.742 ugovora, a broj registrovanih ugovora o prometu bio je veći za 2.996 u odnosu na isti kvartal 2019. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju