EVO DA LI ĆE GASTRBAJTERI PLAĆATI POREZ: Oglasilo se Ministarstvo i razjasnilo sve dileme

Tanjug

23. 12. 2020. u 16:11

MINISTARSTVO spoljnih poslova demantovalo je danas navode pojedinih domaćih medija o tome da će državljani Srbije na privremenom radu u inostranstvu, biti dužni da plaćaju porez na prihode ostvarene kod inostranih poslodavaca, ne samo u zemlji privremenog boravka, već i u Srbiji.

ЕВО ДА ЛИ ЋЕ ГАСТРБАЈТЕРИ ПЛАЋАТИ ПОРЕЗ: Огласило се Министарство и разјаснило све дилеме

Foto: I. Marinković

U saopštenju Ministarstva navodi se da tako intonirani tekstovi, zasnovani na nedovoljno istraženim činjenicama, o temi koja se, ističu, najdirektnije tiče velikog broja državljana Srbije u inostranstvu, bezrazložno stvaraju zabrinutost kod dela naših državljana.

To se, naglašavaju, može zaključiti i po povećanom broju njihovih upita upućenih diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije.

- Apelujemo na rezidente Srbije koji se privremeno nalaze u inostranstvu da se ne obaziru na netačne, senzacionalistički intonirane tekstove na ovu temu, jer se, kada je reč o procedurama oporezivanja te kategorije naših državljana, ništa suštinski neće promeniti u odnosu na dosadašnju praksu - navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ističu da u nadi da se iza netačnih medijskih napisa o toj temi ne krije zla namera, već nerazumevanje, Ministarstvo naglašava da Srbija čini i da će nastaviti da čini sve kako bi na svaki način pomogla svojoj dijaspori.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)