ONLAJN TRGOVINA POGURALA PROMET NA MALO: Građani najviše problema imali sa kašnjenjem i gubitkom pošiljki

E.B.T.

18. 12. 2020. u 17:24

U prvih 10 meseci ove godine ostvaren je rast prometa u trgovini na malo od 5,2 odsto u odnosu na isti period lane.

ОНЛАЈН ТРГОВИНА ПОГУРАЛА ПРОМЕТ НА МАЛО: Грађани највише проблема имали са кашњењем и губитком пошиљки

Foto: D.P.

Tržište  maloprodaje u Srbiji je od početka pandemije dobro snabdeveno i očuvana je cenovna stabilnost. Ovo je izjavio danas državni sekretar u Ministarstvu trgovine Uroš Kandić na konferenciji  "OFF/ON Line" u organizaciji Novosadskog sajma.

-Na dobru snabdevenost uticala je jaka sirovinska baza, dok je neočekivano velikom rastu prometa u trgovini na malo značajno doprinela ekspanzija elektronske kupovine – ocenio je Kandić. – Očekuje se da će se širenje ovog vida trgovine nastaviti i po završetku širenja korona virusa, a za to postoji veliki prostor.

Prema njegovim rečima, najveći broj pritužbi građana odnosio se na probleme pri isporuci robe.

- Usled velike ekspanzije onlajn porudžbina, desilo se zasićenje, jer infrastruktura isporuke nije mogla da prati toliki rast – objasnio je Kandić. - Dešavalo se da kasne pošiljke i da se gube, ali se taj problem sada polako prevazilazi.

On je dodao da je lane registrovan samo jedan nov operater, a da je od septembra ove godine osam preduzeća podnelo zahteve za dobijanje dozvole za rad rad Ministarstvu. To je, kako ističe, najbolja ilustracija povećanja obima elektronske trgovine tokom pandemije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024