SRBIJA ULAŽE 1,5 MILIONA EVRA ZA ENERGETSKU EFIKASNOST: Mihajlović na konferenciji "Svet u 2021."

J. Su.

15. 12. 2020. u 12:24

MORAMO se mnogo više okrenuti ekologiji, dati mogućnost našim građanima da povećaju energetsku efikasnost, kako bismo smanjili potrošnju energije.

СРБИЈА УЛАЖЕ 1,5 МИЛИОНА ЕВРА ЗА ЕНЕРГЕТСКУ ЕФИКАСНОСТ: Михајловић на конференцији Свет у 2021.

Foto Tanjug

Energija koju proizvedemo mora da bude sve više zelena, i da napravimo planove kako ćemo korak po korak smanjivati proizvodnju energije iz uglja, koji je niskokaloričan, a proizvodi najviše zagađenje životne sredine.

Ovo je izjavila ministarka energetike Zorana Mihajlović, govoreći na otvaranju konferencije "Svet u 2021.". Ministarka je naglasila da rudarstvo i energetiku očekuju velike promene, koje se dešavaju i u svetu, a koje neće zaobići ni Srbiju kao malu zemlju sa važnim geostrateškim položajem.

- Sledeće godine biće uloženo oko 1,5 milijardi evra u energetsku efikasnost i smanjenje zagađenja - kazala je Mihajlović. - Srbija će u budućnosti koristi više biomasu investirati u postrojenja koja će biti mnogo više energetski efikasna. U svetu se emituje blizu 30 milijardi tona ugljen-diskosida, što kad bi se zamrzla na -80 stvorilo bi planinu visoku jedan kilometar i prečnika 20 kilometara. To je svet uradio sebi. U Srbiji, emituje se više od 350.000 tona ugljen-dioksida.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)